Γιατί δε συμφωνούμε με την αστρολογία και τα ζώδια

Η πρόσφατη Ερώτηση, την οποία έλαβε η ιστοσελίδα του Μαθητικού Τομέα Συλλόγου «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» (agonistes.gr) είχε ως εξής:

«Γιατί δεν συμφωνούμε με την αστρολογία και τα ζώδια; Στο στενό μου οικογενειακό περιβάλλον έχω άτομα που ασχολούνται με την αστρολογία. Μάλιστα, προσπαθούν να πείσουν κι εμένα πως τα ζώδια είναι ο τρόπος που ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο για να προβλέπει το μέλλον. Πως μπορώ με διακριτικότητα να τους εξηγήσω, τι είναι τα ζώδια και γιατί δεν πρέπει να τα πιστεύουμε; Μέχρι στιγμής, κάθε μου προσπάθεια έχει πέσει στο κενό, αφού με κοροϊδεύουν και με λένε οπισθοδρομική».

Η απάντηση της ιστοσελίδας έχει ως εξής:

Περισσότερα:

Αστρολογία: Αποκρυφισμός, μαγεία - σατανισμός

Η Αστρολογία έχει τις ρίζες της στη εποχή που ο άνθρωπος άρχισε να αντιλαμβάνεται τις εναλλαγές της ημέρας, των εποχών και των ετών και με βάση αυτές να οργανώνει την καθημερινή και κοινωνική του ζωή. Ο Ήλιος, η Σελήνη και μερικοί από τους σημαντικότερους αστέρες θεωρήθηκαν από τους ανθρώπους ως υπερφυσικές δυνάμεις και προσωποποιήθηκαν. Έτσι οδηγήθηκε ο άνθρωπος στην Αστρολατρία.

Περισσότερα:

Τα όνειρα και οι αιρετικοί

Τοῦ Πρωτοπρ. Βασιλείου Γεωργοπούλου, Ἐπίκουρου Καθηγητοῦ Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

Διαβάζοντας σέ διάφορα αἱρετικά ἔντυπα τόν τρόπο, δυ­στυ­χῶς, πού κάποιοι συνάνθρωποί μας ἐγκατέλειψαν τήν Ἐκ­κλη­σί­α τοῦ Χριστοῦ γιά νά ἐνταχθοῦν σέ μιά αἱρετική κίνηση, πολλές φορές διαπιστώνουμε, ἐκτός ἀπό τήν ἀπουσία γνώσης τῆς Ὀρθόδοξης πίστης, νά γίνεται λόγος καί γιά ἕνα ἄλλο φαινόμενο. Γιά τά ὄνειρα.

Περισσότερα:

Η αλήθεια για την αστρολογία

  • Μάνος Δανέζης, Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Αστρολογία δεν πρέπει να συγχέεται με την Αστρονομία, την επιστήμη των νόμων των άστρων, ούτε με την Αστροφυσική την επιστήμη που μελετά τις φυσικές ιδιότητες των άστρων και των ουρανίων σωμάτων γενικότερα.

Περισσότερα:

Η Ελληνίδα μέντιουμ των διασήμων: Ζητούσε σπέρμα για να διαπιστώσει την απιστία!

Υποσχόταν ότι θα γλίτωνε τα αγαπημένα πρόσωπα των πελατών της από το θάνατο, πουλούσε φίλτρα με τα οποία κάθε γυναίκα θα μπορούσε να... μαγνητίσει τον άνδρα που επιθυμούσε και ζητούσε από τις ανυποψίαστες εύπορες κυρίες που την επισκέπτονταν δείγμα σπέρματος του συντρόφου τους για να δει αν είναι... καρπερός ή τις απάτα με άλλες γυναίκες.

Αυτά ήταν μερικά από τα «θαύματα» του μέντιουμ των επώνυμων που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας, μετά από καταγγελίες δύο θυμάτων από τις οποίες άρπαξε 72.000 ευρώ.

Περισσότερα:

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ

ΠΡΟΕΛΕΓΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ 

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ

Συνελήφθη στη Λεμεσό ο γνωστός Ελλαδίτης αστρολόγος – μέντιουμ Ν.Χ για υπόθεση απάτης και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις. Αφού ανακρίθηκε και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες αφέθηκε ελεύθερος για να κληθεί σε μεταγενέστερο χρόνο στο Δικαστήριο.

Περισσότερα:

Δίκτυο μέντιουμ έβγαλε 180 εκατ. δολάρια εξαπατώντας εκατομμύρια Αμερικανούς

Οι αμερικανικές αρχές έβαλαν τέλος στη δράση ενός διεθνούς δικτύου "μέντιουμ" που είχε εξαπατήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο Αμερικανούς, κυρίως ηλικιωμένους ή ασθενείς, αποσπώντας πάνω από 180 εκατομμύρια δολάρια.

Περισσότερα:

Η απάτη της αστρολογίας

(Ευδοξία Αυγουστίνου, Φιλόλογος – Θεολόγος)

Πραγματικά, ἀδυνατεῖ κανείς νά πι­στέ­ψει πῶς συμβαίνει στίς μέρες μας, πού ἡ τεχνολογία καί ἡ ἐπιστήμη ἔφθα­σαν στό ζενίθ τους, νά ρυθμίζει τή ζωή πολλῶν μία μοιρολατρία τοῦ παρελθόν­τος!

Ἀστρολογία, ὡροσκόπια, ἀπο­κρυ­φι­σμός, μαγεία παρουσιάζουν σήμερα   πρω­το­φανῆ ἔξαρση. Ραδιοφωνικοί καί τηλεοπτι­κοί σταθμοί, εἰδικές τηλεφω­νι­κές ὑπη­ρε­σίες, περιοδικά κι ἐφημερίδες διαθέτουν ἀστρολόγο, ἐνῶ τό διαδίκτυο κατακλύζεται ἀπό σχετικές πληροφορίες.

Περισσότερα:

Η θέσις της Αγίας Γραφής διά την Αστρολογίαν

Του πρωτ. π. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Επικ. Καθ. Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

astrol

Αφορμή για το σημερινό μας άρθρο υπήρξε εκπομπή μικρού τηλεοπτικού σταθμού της Αττικής, στην οποία κάποια κυρία που αυτοπροσδιοριζόταν «Ερευνήτρια πνευματικών φαινομένων», μεταξύ των άλλων παράδοξων επιχειρημάτων της, υποστήριξε, ότι η Βίβλος σε πολλά σημεία ομιλεί για την «καταλυτική επίδραση των άστρων στη ζωή του ανθρώπου».

Περισσότερα:

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕ ΤΗΝ 1Η ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ Ι. Μ. ΓΛΥΦΑΔΑΣ

astrolog

Τή  Δευτέρα  20-10-14 καί ρα 6.30 μ.μ., ες τήν αθουσα τοερο Ναογίου Παντελεήμονος ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ Νοσοκομείου Βούλας, πραγματοποιήθηκε    πρώτη Σύναξη τς νέας πνευματικς περιόδου 2014-2015, τοντιαιρετικο Σεμιναρίου τς ερς Μητροπόλεως Γλυφάδας . Β. Β. και Βάρης, μέ πρώτον  μιλητή τόν κ. λίαν Χατζηνικολάου, πρώην στρολόγο, ποος νέπτυξε τό θέμα μέ πλούσιο ποπτικό λικό: «Εσαγωγή στόν συμπλεγματικό κόσμο τς στρολογίας».

   Μέσα πό τήν  μιλία ποδείχθηκε  πιστημονικά, στατιστικά, ιστορικά, ντιεπιστημονικός, ρατσιστικός, ντιφατικός καί παραπλανητικός χαρακτήρας τς στρολογίας, πού κμεταλλεύεται έναντι μοιβς την άγωνία τν νθρώπων γιά τό μέλλον καί τούς καθιστούν βουλα ντα. πως νέφερε χαρακτηριστικά κ. Χατζηνικολάου, τι τό μόνο «πιστημονικό» πού πάρχει στήν στρολογία εναι : «τι μετατρπει τους νθρώπους συστηματικά νά μετατοπίζουν τίς δικές τους εθύνες καί συνέπειες τν πιλογών τους στά στρα καί τους πλανήτες…».  

Περισσότερα:

Πώς μπορούμε να δούμε την αστρολογία με την απλή λογική; (Αρχ. Μάξιμος Παναγιώτου, Ιερά Μονή Παναγίας Παραμυθίας Ρόδου) alopsis

Astrologia

1. Είναι ανεξήγητη η παραδοχή των αστρολόγων, ότι τα αστέρια επηρεάζουν τον άνθρωπο μόνο τη στιγμή της γέννησης. Κατά τους εννέα μήνες της ενδομήτριας ζωής και μετά τη γέννηση αδρανοποιείται η αστρική επίδραση;

2. Πώς η αστρική επίδραση μεταφέρεται στη γη από την περιοχή των αστέρων, που απέχουν τεράστιες αποστάσεις από τη γη; Ο φωτισμός των άστρων αυτών, ο οποίος φθάνει στη γη, ξεκίνησε πριν από χιλιάδες και εκατομμύρια χρόνια.
 Οι μακρινοί αστερισμοί με τι είδους δύναμη επηρεάζουν την ανθρώπινη ζωή και προσδιορίζουν το μέλλον της; Προφανώς εδώ έχουμε τα παραμύθια των αρχαίων με τις μοίρες και την ειμαρμένη.

Περισσότερα:

Η ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΔΙΩΝ

zodia

Οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν και να υποταχθούν στην αλήθεια του Ευαγγελίου. Τους αρέσουν τα παραμύθια και οι φαντασίες. Ονοματίζουν παραμύθια και θρύλους το Ευαγγέλιο και ανεβάζουν σε επιστήμη την πλάνη. Μετά την πτώση και την έξωση από τον Παράδεισο επήλθε η ζόφωση και ο σκοτασμός του νοός και «ελάτρευσαν την κτίση παρά τον Κτίσαντα». Απέδωσαν θεϊκές, μαγικές, προφητικές ιδιότητες και ικανότητες στα όνειρα, στα πουλιά, στους μάγους, στην τύχη, και κυρίως, στα αστέρια. Αυτό συνέβαινε παλιά, αλλά συμβαίνει και σήμερα στον αιώνα της επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Περισσότερα:

Αστρολογία, Αποκρυφισμός και σύγχρονη ειδωλολατρία

astrologia

Συνέντευξη του π. Αρσενίου Βλιαγκόφτη στο δημοσιογράφο Θεόδωρο Δούκα.

Πριν από λίγο καιρό βρεθήκαμε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αρσενίου, στο Βατοπαίδι Χαλκιδικής και είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πατέρα Αρσένιο, ειδικό σε θέματα αιρέσεων, σχετικά με την αστρολογία. Μια εποικοδομητική συζήτηση που μας αφορά όλους.

Πάτερ Αρσένιε, τα τελευταία χρόνια η αστρολογία έχει μπει για τα καλά στη ζωή των ανθρώπων. Ποια είναι η γνώμη σας;

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να μπει στη ζωή μας και σίγουρα αυτό δεν είναι τυχαίο. Πρόκειται για ένα υπαρκτό πρόβλημα και η ευθύνη των μέσων ενημερώσεως σ’ αυτό είναι μεγάλη. Κυριολεκτικά το κοινό κατακλύζεται από μηνύματα που διαφημίζουν την αστρολογία.

Περισσότερα:

Saturday the 6th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©