Στα χέρια της δικαιοσύνης η συγκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της υποκριτικής οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Print
Κατηγορία: Μάρτυρες του Ιεχωβά
Published Date

Σε πέντε χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε νεαρός "Μάρτυρας του Ιεχωβά" που βίαζε ανήλικα κορίτσια

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

"Αυτό το κεφάλαιο τελικά κλείνει", δήλωσε με ανακούφιση η Moriah Hughes, η οποία ήταν 14 ετών όταν ο 25 ετών Elihu Rodriguez, επίσης «Μάρτυρας του Ιεχωβά», την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η Moriah έφυγε από την οργάνωση των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά», αφού οι «πρεσβύτεροι» με κάθε τρόπο την απωθούσαν, όταν τους πλησίαζε για να τους καταγγείλει το βιασμό της.

Ο 32 ετών Elihu Rodriguez από την πόλη Γιακίμα της πολιτείας Ουάσιγκτον, ο οποίος παραδέχτηκε την ενοχή του για βιασμό δύο ανηλίκων κοριτσιών ηλικίας 12 και 14 ετών που γνώρισε στις συνάξεις των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», όπου όλοι ανήκαν, έχει καταδικαστεί σε πέντε χρόνια κάθειρξης.

Το Δικαστήριο διέταξε επίσης όπως καταχωρηθεί στα μητρώα ως δράστης σεξουαλικών εγκλημάτων.

Τα ονόματα των θυμάτων δεν είθισται να δημοσιοποιούνται αλλά, ένα από τα θύματα του Rodriguez, η Moriah Hughes, επέλεξε να μοιραστεί την εμπειρία της.

Οι «πρεσβύτεροι» επιρρίπτουν τις ευθύνες στα ανήλικα θύματα!

Κατά τη διάρκεια της δίκης του Ροντρίγκεζ, η Hughes περιέγραψε στο Δικαστήριο πώς η ζωή της «καταστράφηκε εντελώς» από την κακοποίηση. Με δάκρυα, είπε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες της οργάνωσης επέρριπταν στην ίδια την ευθύνη.

«Η ζωή μου ήταν μια κόλαση», κατέληξε.

Αυτά που κάνουν είναι αντίθετα απ’ αυτά που κηρύττουν!

Η Hughes γνωρίστηκε με τον Rodriguez στις λατρευτικές συνάξεις της οργάνωσής τους που γίνονταν στην πόλη Μίλτον της πολιτείας Ουάσιγκτον.

«Μας δίδασκαν ότι το σεξ είναι μόνο μεταξύ συζύγων», είπε η Hughes. Έτσι, όταν ο Ροντρίγκεζ άρχισε να της κάνει διάφορα δώρα, καθόλου δεν υποψιάστηκε ότι όλα γίνονταν για να την παρασύρει σε σεξουαλική κακοποίηση.

Επικαλούνται τη Βίβλο για να καλύψουν τις ανομίες τους!

«Οι ‘πρεσβύτεροι’, στους οποίους αποτάθηκα για να καταγγείλω τους βιασμούς, … ουσιαστικά μου απάντησαν ότι εγώ έφταιγα. Μου είπαν ότι ήμουν μια αμαρτωλή ενώπιον του Θεού … Χρησιμοποιούσαν χωρία από τη Βίβλο για να ενοχοποιήσουν το θύμα του βιασμού, εμένα δηλαδή και ποτέ δεν έκαναν τίποτε σ’ εκείνον», δήλωσε η Hughes σε συνέντευξή της στο NBC News.

Η Hughes συνεργάζεται τώρα με το δικηγόρο Irwin Zalkin, προκειμένου να καταθέσει αγωγή εναντίον της ηγεσίας της οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»,  δηλαδή της εταιρείας «Σκοπιά» (Τhe watch tower bible and tract society), για συγκάλυψη της παιδοφιλίας στους κόλπους της.

Ω, της υποκρισίας το μέγεθος!

Το τμήμα δημοσίων σχέσεων του παραρτήματος της οργάνωσης στις Η.Π.Α, σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς το NBC News δηλώνει ότι «η προστασία των παιδιών αποτελεί προτεραιότητα για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και ονομάζει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών μια ‘μεγάλη αμαρτία’ και ‘κακή πράξη’.

«Οδηγούμενοι από το νόμο του Χριστού, οι ‘πρεσβύτεροι’ των συνάξεών μας δεν καλύπτουν τους κακοποιούς από τις συνέπειες των αμαρτιών τους», αναφέρει το μήνυμα.

Αυτά και άλλα, ψευδώς και με αναισχυντία, διατείνεται η «Εταιρεία Σκοπιά» - το ηγετικό όργανο της οργάνωσης των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» - τη στιγμή που έχει εκδώσει οδηγία καταστροφής εμπιστευτικών αρχείων προκειμένου να εξαφανίσει αποδεικτικά στοιχεία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της οργάνωσης.

Η κακοποίηση «ευδοκιμεί» στους κόλπους της οργάνωσης!

Η «κουλτούρα» στην οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι βαθιά προβληματική διότι πολλές κατευθυντήριες γραμμές και πρακτικές της λατρείας δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για παιδική κακοποίηση, όπως η ανάγκη για παρουσίαση δυο αυτοπτών μαρτύρων (πού να βρεθούν;) αλλά και ο στιγματισμός και εξοστρακισμός των θυμάτων που θα τολμήσουν να καταγγείλουν τους δράστες.

Η Hughes ελπίζει ότι η λήψη νομικών μέτρων εναντίον της ηγεσίας των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» μπορεί ν’ αποτρέψει να συμβεί σε οποιονδήποτε άλλο, το τι συνέβη σ’αυτήν.

https://www.nbcnews.com/news/us-news/man-who-raped-jehovah-s-witness-girls-sentenced-5-years-n1082136

Βλέπε επίσης: 35 εκατομ. δολάρια πρέπει να πληρώσει η ηγεσία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» σε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Και  Η εταιρεία Σκοπιά καλύπτει πάση θυσία την παιδική κακοποίηση στους κόλπους της οργάνωσης των λεγόμενων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Sunday the 12th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©