35 εκατομ. δολάρια πρέπει να πληρώσει η ηγεσία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» σε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Print
Κατηγορία: Μάρτυρες του Ιεχωβά
Published Date

Η φωτεινή επιγραφή της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρείας «Σκοπιά» (Watchtower) - που αποτελεί το κυβερνών σώμα της οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» – στην οροφή του κτιρίου στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης όπου ευρίσκοντο τα κεντρικά τους γραφεία. (φωτο: Αρχείο 9 Δεκ. 2015,  Seth Wenig, The Associated Press)

Ορκωτό Δικαστήριο στην Πολιτεία Μοντάνα των ΗΠΑ, έχει αποφανθεί ότι η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων σε γυναίκα, η οποία καταγγέλλει ότι η εν λόγω οργάνωση κάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση την οποία υπέστη στην παιδική της ηλικία από μέλος των συνάξεών της.

Ο Νιλ Σμιθ, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την 21 χρόνων γυναίκα, λέει ότι η ετυμηγορία της κριτικής επιτροπής στην αγωγή της περασμένης Τετάρτης, στέλνει ένα μήνυμα στην έδρα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στη Νέα Υόρκη, για να σταματήσει να δίνει προτεραιότητα στην «εκκλησιαστική» μυστικότητα, όπως την αποκαλεί, σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών.

Οι ένορκοι απέρριψαν τις αξιώσεις δεύτερης γυναίκας στην ίδια δίκη, που φέρεται να είχε υποστεί κακοποίηση από τον ίδιο άνδρα τη δεκαετία του 90.

Το σώμα των Ενόρκων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι «πρεσβύτεροι» της εταιρείας Σκοπιά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» δεν είχαν λάβει «σημείωση» για την κακοποίηση της 32χρονης γυναίκας και συνεπώς δεν είχαν καθήκον να ενημερώσουν τις αρχές…

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press γενικά δεν κατονομάζει τα θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων.

Η δίκη, που είχε ξεκινήσει στην πόλη Τόμπσον Φολς στις 24 Σεπτ. 2018,  είναι μία από τις δεκάδες αγωγές που κατατέθηκαν την τελευταία δεκαετία σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ και αφορούν κάλυψη των καταγγελιών σεξουαλικής κακοποίησης από «πρεσβυτέρους» και μέλη των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

ΠΗΓΗ: Associated Press

https://www.usnews.com/news/best-states/montana/articles/2018-09-27/jury-jehovahs-witnesses-must-pay-34m-to-abuse-survivor

Sunday the 12th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©