"Μάρτυρες του Ιεχωβά" στον Καναδά απήγαγαν τους γείτονές τους για να γλυτώσουν από "το τέλος του κόσμου"

Print
Κατηγορία: Μάρτυρες του Ιεχωβά
Published Date

Συντάχθηκε από τον Μάριο Ρούσσο

Για "δαίμονες και το τέλος του κόσμου" κάνουν λόγο οι αναφορές των δικαστικών εγγράφων στον Καναδά, για υπόθεση απαγωγής τριών ατόμων από πέντε άλλους, που κατέληξαν γυμνοί σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. 

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε το Καναδικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύο γυναίκες και ένας άνδρας - "Μάρτυρες του Ιεχωβά" -, είχαν απαγάγει τρία άτομα από δυτική συνοικία της πόλης Αλβέρτα το 2017. Αργότερα συνελήφθησαν. 

Η έρευνα

Οι τοπικές αρχές άρχισαν έρευνες μετά από κλήση για τροχαίο στο πάρκο Νίσκου, Νότια της πόλης Έντμοντον. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, εντόπισαν ένα άσπρο όχημα το οποίο είχε συγκρουστεί με φορτηγό. Εντός υπήρχαν πέντε άτομα - τέσσερα από τα οποία ήταν χωρίς ρούχα - παρά το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -10 βαθμούς Κελσίου. 

Η υπόθεση

Όλα ξεκίνησαν μερικές μέρες νωρίτερα, όταν μία από τις γυναίκες, είχε πάρει τις δύο έφηβες κόρες της για επίσκεψη στον 27 χρόνων ανηψιό της και τη 30χρονη σύζυγό του στην Αλβέρτα. 

Μετά από τρεις μέρες στο σπίτι και χωρίς να έχουν τραφεί αρκετά, άρχισαν να πιστεύουν ότι ζουν βιβλικές στιγμές και πως η Δευτέρα Παρουσία ήταν αρκετά κοντά. 

Έτσι άρχισαν να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο και έφυγαν αμέσως από το σπίτι. Από τη βιασύνη τους όμως κανένα μέλος της οικογένειας δεν είχε ντυθεί. 

"Τέσσερεις ήταν σχεδόν γυμνοί διότι άλλαζαν ρούχα αλλά έπρεπε να φύγουν αμέσως γιατί δεν ήταν ασφαλές. Οπότε έφυγαν χωρίς τα ρούχα τους" αναφέρουν τα έγγραφα.

Έτσι μπήκαν στο άσπρο όχημά τους με οδηγό τη μητέρα, η οποία έσπασε την πόρτα του γκαράζ για να "διαφύγει". Στην τρελή διαδρομή τους, είδαν κάποιους γείτονες και τους ανάγκασαν να τους ακολουθήσουν. 

"Το έκαναν γιατί πίστευαν πως βρίσκονταν σε κίνδυνο, είτε από κακούς ανθρώπους μαγεμένους ή από δαίμονες" ειπώθηκε στο δικαστήριο. 

Το αυτοκίνητο τελικά πέρασε με κόκκινο από τα φώτα τροχαίας, με την οικογένεια να φωνάζει "Ιεχωβάς" ξανά και ξανά μέχρι που συγκρούστηκαν με φορτηγό. 

Οι τρεις γείτονες κατόρθωσαν να δραπετεύσουν

Ο οδηγός του φορτηγού, τους είδε και τους βοήθησε. "Είναι χειμώνας και βλέπεις ξαφνικά ανθρώπους να τρέχουν χωρίς παπούτσια. Σταματάς και τους βοηθάς" δήλωσε σε τοπικό κανάλι. 

Η κατάληξη

Όταν έφτασε η αστυνομία, έπρεπε ν' αντιμετωπίσουν μια ομάδα ατόμων "με υπερβολική αντίσταση" που αρνούνταν να βγουν από το όχημα. Σύμφωνα με το δικαστήριο, μία από τις έφηβες φώναζε στους αστυνομικούς "σαν να ήταν τέρατα που προσπαθούσαν να τους σκοτώσουν".

Εκείνη τη στιγμή οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν ναρκωτικές ουσίες ή αλκοόλ. Ο πατέρας των εφήβων - που δεν ήταν παρών στο ατύχημα - ανέφερε στους ανακριτές ότι η οικογένειά του είχε καταναλώσει ένα παραισθησιογόνο τσάι. Το πόρισμα του δικαστηρίου ωστόσο δεν κάνει αναφορές σε νακρωτικά ή αλκοόλ. 

Στις δύο έφηβες δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

https://alphanews.live/international/kanadas-apegagan-toys-geitones-gia-na-glytosoyn-apo-telos-toy-kosmoy

Sunday the 12th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©