Δικαστήριο στην Αυστραλία απορρίπτει την άρνηση ανήλικης εγκύου «Μάρτυρα του Ιεχωβά» να δεχθεί σωτήρια, για την επιβίωση του βρέφους, θεραπευτική αγωγή

Print
Κατηγορία: Μάρτυρες του Ιεχωβά
Published Date

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ανήλικη έγκυος 39 εβδομάδων αρνείται να δεχθεί μετάγγιση αίματος σε περίπτωση επιπλοκών κατά τη διάρκεια του επικείμενου τοκετού, επικαλούμενη τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στην οποία ανήκει και αφήνοντας εμβρόντητους τους γιατρούς δήλωσε: «αν πρόκειται να πεθάνει το μωρό, ας πεθάνει»!!

Η δεκαεφτάχρονη από τη Βικτώρια της Αυστραλίας, αρνείται να συνεργαστεί με τους γιατρούς στο Νοσοκομείο Βικτώρια Μέρσυ, οι οποίοι ζητούν τη συγκατάθεσή της για μετάγγιση αίματος σε περίπτωση αιμορραγίας κατά τον τοκετό.

Όπως δήλωσε, η μετάγγιση αίματος είναι ενάντια στις θρησκευτικές της πεποιθήσεις ως «Μάρτυρας του Ιεχωβά».

Το κυβερνόν σώμα των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά», η βιβλική και φυλλαδική εταιρεία «Σκοπιά», διατάσσει τα μέλη της να αρνούνται να δεχθούν μετάγγιση αίματος και δίνει διαταγή όποιος παραβιάσει την εντολή αυτή να αποκόπτεται από την οργάνωση.

Η γιατρός Τζακελίν βαν Νταμ κατέθεσε τον περασμένο μήνα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βικτώρια ότι η έφηβη είναι «λιγομίλητη και ευγενική και φαίνεται να βασίζεται στη μητέρα της για να απαντήσει σε ερωτήσεις».

Η δρ Βαν Νταμ ανέφερε ότι ενημέρωσε την έφηβη για τους κινδύνους από αιμορραγία κατά τη διάρκεια του τοκετού και η απάντηση της ήταν: «Δεν θέλω αίμα».

Ο καθηγητής Κάμπελ Πωλ, παιδοψυχίατρος στο Νοσοκομείο για παιδιά στη Μελβούρνη, κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι συζήτησε για πολύ με την έφηβη, η οποία του είπε ότι η Αγία Γραφή απαγορεύει τη βρώση και την πόση αίματος … Αργότερα του είπε επίσης ότι «αν το μωρό πρέπει να πεθάνει, πρέπει να πεθάνει».

Ο Δικαστής Κάμερον Μακάλυ, όμως, είχε αντίθετη άποψη.

Συνοψίζοντας αποφάνθηκε ότι δεν θεωρεί ότι «το να της επιτραπεί ουσιαστικά να επιλέξει να πεθάνει ή έστω να επιβιώσει με σοβαρή βλάβη είναι προς το καλύτερο συμφέρον της, λαμβάνοντας υπόψη την ολιστική ευημερία της».

Ο Δικαστής Μακάλυ διέταξε όπως το Νοσοκομείο εξουσιοδοτηθεί να παράσχει αίμα ή παράγωγά του «εφόσον αυτά κριθούν απαραίτητα για τη ζωή της από δύο γιατρούς σε κάθε στάδιο του τοκετού και όλων των σχετικών διαδικασιών, σε σχέση με την παρούσα εγκυμοσύνη της».

https://www.news.com.au/lifestyle/parenting/pregnancy/pregnant-jehovahs-witness-loses-fight-to-reject-lifesaving-help-for-her-baby/news-story/e8e01129928ccc63a0de9cec27f454fc

Sunday the 12th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©