Κενυάτης πάστορας δολοφόνησε τη σύζυγό του και αυτοκτόνησε την ώρα της λειτουργίας

Print
Κατηγορία: Προτεσταντισμός
Published Date

Μάρτυρες ενός εγκλήματος και μιας αυτοκτονίας έγιναν οι πιστοί της «εκκλησίας του Ευαγγελίου» στη Μομπάσα της Κένυας, καθώς στη διάρκεια της λειτουργίας, ο πάστορας επιτέθηκε με μαχαίρι στη σύζυγό του, επίσης ιερέα και ανώτερή του στην ιεραρχία, και στη συνέχεια αυτοκτόνησε κόβοντας το λαιμό του.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο ιερέας είχε κρυμμένο το μαχαίρι σε φάκελο και ενώ το πλήρωμα της «εκκλησίας» προσευχόταν, πλησίασε τη σύζυγό του και με το πρόσχημα ότι ήθελε να της πει κάτι στο αυτί τη μαχαίρωσε δύο φορές τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Στη συνέχεια αφαίρεσε και τη δική του ζωή.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου κατέληξε.

Όπως έγινε γνωστό η πάστορας Αν Μουγκόι και ο σύζυγός της, Ελάιτζα Μισίκο, που ήταν βοηθός πάστορα στην «εκκλησία», είχαν συγκρουστεί στο παρελθόν για το ποιος θα ηγείται στην τοπική «εκκλησία». Είχαν προσφύγει για τα πρωτεία στην ηγεσία της «εκκλησίας», αλλά δεν είχε βρεθεί λύση. Είχαν τέσσερα παιδιά.

Η Μουγκόι μάλιστα το 2017 είχε καταφύγει στο αστυνομικό τμήμα, όπου κατήγγειλε ότι ο Μισίκο σκόπευε να τη σκοτώσει και ζήτησε προστασία. Καταγγελία έκανε και στους ανωτέρους τους στην «εκκλησία». Έκτοτε ζούσαν χωριστά και συναναστρέφονταν μόνο στο χώρο του ναού.

Ο Μισίκο άφησε επιστολή αυτοκτονίας, στην οποία κατηγορούσε τη σύζυγό του ότι σφετερίστηκε το ναό που ίδρυσαν μαζί.

https://www.efsyn.gr/node/225714

Tuesday the 25th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©