Θεοφάνια στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα

Print
Κατηγορία: Επίσκοπος Καρπασίας
Published Date

Στην κατεχόμενη Αγία Τριάδα πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων, και ακολούθως τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα του Αγίου Θύρσου.
 

Εκτοπισθέντες από την Αγία Τριάδα και τη Γιαλούσα παρευρέθηκαν στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία των Θεοφανίων στην ταλαιπωρημένη από τον κατοχικό ζυγό εκκλησία τους, στην Αγία Τριάδα. Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ο καθαγιασμός των υδάτων στη θάλασσα του Αγίου Θύρσου, στη Γιαλούσα, από τον Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο.
 
Η Θεία Λειτουργία άρχισε 7:30 και ολοκληρώθηκε στις 10:30, ενώ στις 11:00 τελέστηκε ο καθαγιασμός των υδάτων στον κολπίσκο, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το αρχαίο εκκλησάκι του Αγίου Θύρσου. 
 
Στην πανηγυρική Θελια Λειτουργία και στον καθαγιασμό των υδάτων παρέστησαν και εκτοπισθέντες από γειτονικές κοινότητες. Στα τρία χρόνια που πραγματοποιείται η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην Αγία Τριάδα, αρκετοί είναι και εκείνοι που αψήφησαν το κρύο και βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν τον  Τίμιο Σταυρό.
 

 

 

 

 
Tuesday the 7th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©