Κοροναϊός: Η Σεούλ υπέβαλε μήνυση για ανθρωποκτονία εναντίον αίρεσης

Print
Κατηγορία: Σέκτες-Λατρείες
Published Date

Η δημαρχία της Σεούλ κατηγορεί την θρησκευτική αίρεση Σιντσεονζί ότι δεν επέτρεψε να εμποδιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα

Η δημαρχία της Σεούλ υπέβαλε μήνυση εναντίον ηγετικών στελεχών της «Εκκλησίας της Σιντσεονζί του Ιησού» για ανθρωποκτονία, κατηγορώντας τη θρησκευτική αυτή σέκτα ότι δεν επέτρεψε να εμποδιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού στη Νότια Κορέα.

Εδώ και μερικές ημέρες η χώρα είναι αντιμέτωπη με ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων της ασθένειας covid-19, από την οποία έχουν μολυνθεί συνολικά περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι. Το 60% εξ αυτών συνδέεται άμεσα με την αίρεση αυτή.

Οι νοτιοκορεάτικες αρχές έχουν ξεκινήσει μια τεράστια εκστρατεία εντοπισμού των κρουσμάτων προκειμένου να κατορθώσουν να καθορίσουν το συντομότερο δυνατό το εύρος της επιδημίας και προσπαθούν να ελέγξουν τους περισσότερους από 266.000 πιστούς της αίρεσης, όμως η οργάνωση κατηγορείται ότι δεν έχει παραδώσει στις αρχές ακριβή κατάλογο των πιστών της.

Η δημαρχία της Σεούλ ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση εναντίον 12 ηγετικών στελεχών της αίρεσης, ανάμεσά τους και ο ιδρυτής της Λι Μαν-χι. Τους κατηγορεί κυρίως για ανθρωποκτονία και παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ελέγχου των μολυσματικών ασθενειών,

«Δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να ενθαρρύνουν τα μέλη τους να συνεργαστούν ενεργητικά με τις αρχές», σύμφωνα με τη δημαρχία.

Ο δήμαρχος της Σεούλ Παρκ Ουόν- σουν έγραψε στον ιστότοπο του στο Facebook: «Αν είχαν λάβει εγκαίρως ενεργητικά μέτρα, θα είχαμε καταφέρει να εμποδίσουμε την έκρηξη του αριθμού των κρουσμάτων της covid-19 στη Ντέγκου και την επαρχία Βόρεο Γκιεονγκμπούκ, όπως και τον θάνατο πολλών ανθρώπων».

Τώρα εναπόκειται στην εισαγγελία να αποφασίσει αν θα ξεκινήσει ή όχι έρευνα μετά τη μήνυση, με το πρακτορείο Yonhap να μεταδίδει ότι αυτή εξετάζεται.

«Ναός της Σκηνής του Μαρτυρίου» (Temple of the Tabernacle of the Testimony)

Η οργάνωση Shincheonji, ή «Ναός της Σκηνής του Μαρτυρίου», διακηρύττει ότι ο ιδρυτής της Lee Man-hee έχει πάρει τη θέση του Ιησού Χριστού στη γη και θα οδηγήσει 144,000 ανθρώπους στον Παράδεισο, ψυχή τε και σώματι, κατά την ημέρα της Κρίσεως.

Όμως, οι υποστηρικτές του έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτόν τον αριθμό και οι επικριτές λένε ότι οι οπαδοί του υποβάλλονται σε ένα ατέρμονο συναγωνισμό επίδειξης αφοσίωσης στο πρόσωπο του ηγέτη, ώστε να κερδίσουν την εύνοιά του και να συμπεριληφθούν στους σωζόμενους, θυσιάζοντας την καθημερινότητά τους και προκαλώντας σοβαρές οικογενειακές διαμάχες.

Η Παγκύπρια Ένωση Γονέων έχει ασχοληθεί κατ’ επανάληψη με την σέκτα αυτή, καθώς προσπάθησε ανεπιτυχώς να επηρεάσει θρησκευτικούς ηγέτες ανά το παγκόσμιο. Τα προηγούμενα χρόνια είχε απευθυνθεί και στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου ζητώντας συνεργασία.

Βλέπε: http://www.ppu.org.cy/index.php/en/component/content/article/49-heresies/sects-cults/1103-shinchonji-church-of-jesus.html

http://www.ppu.org.cy/index.php/en/component/content/article/49-heresies/sects-cults/1115-lee-man-hee.html

http://www.ppu.org.cy/index.php/en/component/content/article/49-heresies/sects-cults/859-shinchonji.html

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Saturday the 6th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©