Ποινή φυλάκισης 6 ετών σε γυναίκα ηγέτη εσχατολογικής σέχτας που κτυπούσε αλύπητα τους 400 οπαδούς της για να … απομακρύνει τα κακά πνεύματα

Print
Κατηγορία: Σέκτες-Λατρείες
Published Date

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Η ηγέτης Νοτιοκορεάτικης εσχατολογικής αίρεσης που κρατούσε περίπου 400 οπαδούς της σε συνθήκες αιχμαλωσίας στα νησιά Φίτζι και τους υπέβαλλε σε βασανιστήρια για ν' απομακρύνει τα «κακά πνεύματα», καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα σε 6 χρόνια κάθειρξης, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες.

Η Shin Ok-ju, ιδρυτής της λεγόμενης «εκκλησίας της Οδού της Χάριτος», (Grace Road Church), έπεισε τους οπαδούς της να μετακομίσουν στα νησιά Φίτζι το 2014, λέγοντάς τους ότι εκεί θα ήταν ασφαλείς από μια επικείμενη φυσική καταστροφή και παγκόσμιο λιμό.

Από τη στιγμή που έφθαναν στο νησί, η Shin φέρεται να κατάσχε τα διαβατήρια των οπαδών της, κρατώντας τους ουσιαστικά αιχμάλωτους να εργάζονται στις μεγάλες εκτάσεις γης που νοίκιαζε η οργάνωση έξω από την πρωτεύουσα Σούβα, ανέφερε το BBC News.

Μέλη της αίρεσης που προσπάθησαν να διαφύγουν τιμωρούνταν «παραδειγματικά» με άγριο δημόσιο ξυλοδαρμό, μετέδωσε το Αγγλόφωνο ειδησεογραφικό κανάλι στη Σιγκαπούρη Channel News Asia (CNA). Επίσης, η Shin επέβαλλε τακτικά στους οπαδούς της μαζικούς ξυλοδαρμούς, που αποσκοπούσαν στην εξαφάνιση των κακών πνευμάτων.

Δικαστήριο στη Νότια Κορέα βρήκε τη Shin ένοχη πολλών εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βίας, της κακοποίησης παιδιών και της απάτης.

«Τα θύματα υπέφεραν αβοήθητα τους πολλαπλούς ξυλοδαρμούς και βίωναν όχι μόνο σωματικά βασανιστήρια αλλά, και έντονο φόβο και σοβαρό ψυχικό και νευρικό κλονισμό», όπως γράφτηκε στα πρακτικά υποδικείου του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Σουόν.

«Η βαριά τιμωρία θα είναι αναπόφευκτη για όσους ενεργούν παράνομες πράξεις στο όνομα της θρησκείας», πρόσθεσε το Δικαστήριο στην καταδίκη του.

Η «εκκλησία» «του δρόμου της Χάριτος» που ίδρυσε η Shin είχε εξασφαλίσει πολλά κατασκευαστικά συμβόλαια με την Κυβέρνηση των Φίτζι, τα οποία της έδωσαν την ευκαιρία ν’ αναπτυχθεί σε επιχειρηματική αυτοκρατορία χρησιμοποιώντας την καταναγκαστική εργασία των οπαδών της. Μάλιστα ο πρωθυπουργός των Φίτζι έδωσε στην «εκκλησία» το βραβείο καλύτερης επιχείρησης για την οικονομική της επιτυχία…

https://www.foxnews.com/world/south-korean-doomsday-cult-leader-six-years-jail-prison-400-captive-fiji-beatings-drive-out-evil-spirits

Saturday the 22nd. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©