Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία τάσσεται κατά της ομοιοπαθητικής

Print
Κατηγορία: Ομοιοπαθητική
Published Date

Του Βαγγέλη Πρατικάκη

«Αντιβαίνει στην επιστήμη»

Λίγους μήνες μετά τις νέες αμερικανικές συστάσεις για τα ομοιοπαθητικά προϊόντα, η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών γίνεται ο τελευταίος επιστημονικός φορέας που κρίνει την ομοιοπαθητική αναποτελεσματική και αντεπιστημονική.

Τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα «αντιβαίνουν στους γνωστούς νόμους της χημείας, της φυσικής και της βιολογίας» αναφέρει σε υπόμνημα της 6ης Φεβρουαρίου η επιτροπή της Ακαδημίας για την καταπολέμηση της ψευδοεπιστήμης και της παραποίησης της επιστημονικής έρευνας.

Με την αναφορά της, η επιτροπή ζητά από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές να επιβάλλουν υποχρεωτικές σημάνσεις στα ομοιοπαθητικά προϊόντα που επισημαίνουν την έλλειψη δεδομένων αποτελεσματικότητας.

Ανάλογες συστάσεις είχε εκδώσει τον περασμένο Νοέμβριο η αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, κρίνοντας ότι τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα κυκλοφορούν με αβάσιμους ισχυρισμούς.

Το 2015, επίσης, ο Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής της Αυστραλίας (NHMRC), το οποίο καθοδηγεί τις εθνικές πολιτικές υγείας, προειδοποίησε ότι «οι άνθρωποι που επιλέγουν την ομοιοπαθητική ενδέχεται να θέσουν την υγεία τους σε κίνδυνο αν απορρίψουν ή αναβάλλουν θεραπείες για τις οποίες υπάρχουν επαρκή στοιχεία ασφάλειας και αποτελεσματικότητας».

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Lancet το 2005 και εξέταζε δημοσιευμένες μελέτες για την ομοιοπαθητική κατέληγε στο συμπέρασμα ότι έχει την αποτελεσματικότητά του placebo.

(Πηγή: news.in.gr)

http://alopsis.gr/μετά-τις-ηπα-και-η-ρωσία-τάσσεται-κατά/

Tuesday the 25th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©