Σήμανση ότι δεν είναι αποτελεσματικά θα πρέπει να φέρουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στην Αμερική αποφάσισε η κυβέρνηση

Print
Κατηγορία: Ομοιοπαθητική
Published Date

Του Andrew Buncombe

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Με κυβερνητική εντολή, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα στην Αμερική θα πρέπει να φέρουν σήμανση ότι η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι εγγυημένη.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ αξίωσε όπως οι παραγωγοί ομοιοπαθητικών «φαρμάκων» αναφέρουν στις ετικέτες τους ότι αυτά δεν είναι αποτελεσματικά! (they do not work)

Στις ΗΠΑ υπάρχει τεράστια αγορά ομοιοπαθητικών «φαρμάκων». Υπολογίζεται ότι μόνο το 2007 οι Αμερικανοί ξόδεψαν περισσότερα από $3δις σε ένα αμφιλεγόμενο σύστημα εναλλακτικής «ιατρικής» το οποίο δημιουργήθηκε το 1796 από τον Σάμουελ Χάννεμαν και έχει από καιρό απορριφθεί από τη συμβατική επιστήμη.

Τώρα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ απαιτεί όπως οι παραγωγοί τέτοιων «φαρμάκων» τεκμηριώσουν τους ισχυρισμούς τους για την αποτελεσματικότητα των σκευασμάτων τους, παρουσιάζοντας αποδείξεις. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επισημαίνουν στην ετικέτα των εμπορευμάτων ότι «δεν υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση για την αποτελεσματικότητα του προϊόντος». (“no scientific evidence that the product works”).

«Η Ομοιοπαθητική, η οποία εμφανίστηκε στα τέλη του δεκάτου ογδόου αιώνα, στηρίζεται στην άποψη ότι τα συμπτώματα της νόσου μπορούν να αντιμετωπιστούν με την παροχή ελαχιστοποιημένης ποσότητας εκείνης της ουσίας, η οποία σε μεγαλύτερες ποσότητες προκαλεί τα ίδια συμπτώματα σε υγιείς ανθρώπους», επεσήμανε πρόσφατα σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου.

«Πολλά ομοιοπαθητικά σκευάσματα αραιώνονται σε τέτοιο βαθμό, που ή αρχική ουσία δεν είναι πλέον ανιχνεύσιμη. Σε γενικές γραμμές, οι ισχυρισμοί για την αποτελεσματικότητα των ομοιοπαθητικών φαρμάκων δεν στηρίζονται στις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους, ούτε γίνονται αποδεκτές από τους ιατρικούς κύκλους. Ωστόσο, η Ομοιοπαθητική έχει πολλούς οπαδούς».

Υπάρχει σχεδόν ομόφωνη επιστημονική άποψη ότι, ο δήθεν μηχανισμός δράσης της ομοιοπαθητικής , η χρήση δηλαδή υπερ-αραιωμένων ουσιών όπου «το όμοιο θεραπεύει το όμοιο» (“like to cure like”), έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αρχές της χημείας, της βιολογίας και της φυσικής.

Ο εμπειρογνώμονας σε σχέδια Υγείας, Τίμοθι Κώφιλντ, υπογράμμισε πρόσφατα: «Το να πιστεύει κανείς στην αποτελεσματικότητα της ομοιοπαθητικής … είναι σαν να πιστεύει στη μαγεία».

http://www.independent.co.uk/news/science/homeopathy-treatments-must-be-labelled-to-say-they-do-not-work-us-government-orders-a7429776.html

Tuesday the 25th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©