Η Γαλλία σταματάει να καλύπτει τα έξοδα των ασθενών για ομοιοπαθητική διότι δεν έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία

Η Γαλλία θα σταματήσει να καλύπτει τα έξοδα ασθενών για θεραπείες ομοιοπαθητικής από το 2021, δήλωσε η Ανιές Μπαζέν, υπουργός Υγείας της χώρας.   

Η Ανιές Μπαζέν ανακοίνωσε σε συνέντευξή της το γεγονός, έπειτα από απόφαση της Aνώτατης Αρχής Υγείας (HAS) που έκρινε ότι η εναλλακτική αυτή μορφή ιατρικής δεν έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία.

Περισσότερα:

Ομοιοπαθητική: Μια επικίνδυνη μορφή ψευδοεπιστήμης

Αντρέας Κατσιαμίδης

Η γενιά του σήμερα έχει την τύχη να γίνεται μάρτυρας της ιστορίας να ξετυλίγεται μπροστά της. Βρισκόμαστε σε ένα στάδιο στο οποίο η συνεχής πρόοδος της επιστήμης, έχει οδηγήσει σε πρόοδο και την ανθρωπότητα, σε προσωπικό, κοινωνικό, αλλά και οικονομικό επίπεδο. Ένα παιδί που γεννιέται τώρα σε υποανάπτυκτες χώρες, αναμένεται να ζήσει όσο ο πιο πλούσιος άνθρωπος 100 χρόνια προηγουμένως. Αυτό, αναμφισβήτητα αποτελεί θρίαμβο της προσεγμένης και συστηματικής μεθόδου που ακολουθεί η επιστήμη.

Περισσότερα:

Απόφαση βόμβα του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας της Ελλάδος: Η ομοιοπαθητική δεν είναι ιατρική! Τι αλλάζει

Ανατροπή για την ομοιοπαθητική μετά από απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας

Μετά την αντίστοιχη απόφαση της Βρετανίας αλλά και άλλων χωρών που προκάλεσαν αντιδράσεις στην ομοιοπαθητική κοινότητα, και η Ελλάδα προχωρά σε ξεκάθαρη “αποπομπή” της ομοιοπαθητικής από το χώρο της ιατρικής.

Περισσότερα:

Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ "ΚΟΒΕΙ" ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) καταργεί τις ομοιοπαθητικές θεραπείες και τη συνταγογράφηση των σκευασμάτων τους. Οι λόγοι αφορούν τη χαμηλή αποτελεσματικότητα τους, τη δυσανάλογη σχέση κόστους - αποτελεσματικότητας και την προσπάθεια να εξοικονομηθούν για τη δημόσια υγεία περί τα 190 εκατ. λίρες τον χρόνο. Τελικά, υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την ομοιοπαθητική; 

Περισσότερα:

Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία τάσσεται κατά της ομοιοπαθητικής

Του Βαγγέλη Πρατικάκη

«Αντιβαίνει στην επιστήμη»

Λίγους μήνες μετά τις νέες αμερικανικές συστάσεις για τα ομοιοπαθητικά προϊόντα, η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών γίνεται ο τελευταίος επιστημονικός φορέας που κρίνει την ομοιοπαθητική αναποτελεσματική και αντεπιστημονική.

Περισσότερα:

Τι γράφει το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής Ιατρικής των ΗΠΑ για την ομοιοπαθητική

Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου και τον εικονικό κόσμο του facebook κυκλοφορούν άρθρα που προτρέπουν το κόσμο να σταματήσουν τον εμβολιασμό και τις συμβατικές μεθόδους θεραπείας για χάριν διαφόρων ματζουνιών και ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Περισσότερα:

Σήμανση ότι δεν είναι αποτελεσματικά θα πρέπει να φέρουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στην Αμερική αποφάσισε η κυβέρνηση

Του Andrew Buncombe

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Με κυβερνητική εντολή, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα στην Αμερική θα πρέπει να φέρουν σήμανση ότι η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι εγγυημένη.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ αξίωσε όπως οι παραγωγοί ομοιοπαθητικών «φαρμάκων» αναφέρουν στις ετικέτες τους ότι αυτά δεν είναι αποτελεσματικά! (they do not work)

Περισσότερα:

ΕΝΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΩΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Με έκπληξη, χωρίς να οφείλει το κράτος να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια, πληροφορηθήκαμε την από 18 Μαΐου 2016 προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να αναγνωριστεί επίσημα η ομοιοπαθητική από το Ελληνικό κράτος. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ενδεκαμελής επιτροπή, η οποία θα συντάξει την σχετική προς το Υπουργείο πρόταση στην οποία θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η απαιτούμενη εκπαίδευση στην ημεδαπή και αλλοδαπή για τη λήψη της ειδικεύσεως στην ομοιοπαθητική. Σημειωτέον ότι τα μέλη της ως άνω επιτροπής αποτελούνται από ιατρούς και ένα φαρμακοποιό, οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της ομοιοπαθητικής[1].

Περισσότερα:

Χαροκαμένος πατέρας μηνύει ομοιοπαθητικό ο οποίος ισχυριζόταν ότι θα θεράπευε τον καρκίνο του γιου του με βιταμίνες

Του Will Worley

April 13, 2016 

Ο Χουλιάν Ροδρίρες (Julián Rodríguez) καταγγέλλει ότι ο καρκινοπαθής γιος του είχε «πεισθεί» ν’ απορρίψει τη συμβατική ιατρική και να υποβληθεί στις λεγόμενες «εναλλακτικές θεραπείες». (APETP)
 
Ο Ισπανός πατέρας έχει καταθέσει μήνυση στο Δικαστήριο, εναντίον ομοιοπαθητικού, με την κατηγορία ότι έλεγε στο γιο του ότι ο καρκίνος του μπορούσε να θεραπευτεί με «μύκητες και αλκοόλ» (“fungi and alcohol").
 
Ο Μάριο Ροδρίρες, γιος του Χουλιάν Ροδρίρες, πέθανε αφού απέρριψε τις συμβουλές των γιατρών και κατέφυγε στις λεγόμενες  εναλλακτικές «θεραπείες» γι’ αντιμετώπιση της λευχαιμίας από την οποία έπασχε.

Περισσότερα:

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙOΠΑΘΗΤΙΚΗ "ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ"

 ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ

    Ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ισπανίας σταμάτησε το ομοιοπαθητικό του πρόγραμμα λόγω «έλλειψης επιστημονικής βάσης». 

Εκπρόσωπος από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης επιβεβαίωσε πως η σειρά μαθημάτων διεκόπη για τρεις βασικούς λόγους.

Πρώτον: Το πρότεινε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου λόγω της αμφιβολίας που υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα.

Περισσότερα:

Sunday the 29th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©