«Πόρτα» στους "Mάρτυρες του Ιεχωβά" από τον GDPR

Print
Κατηγορία: Μάρτυρες του Ιεχωβά
Published Date

Την συγκατάθεση των ανθρώπων τους οποίους επισκέπτονται πόρτα πόρτα, για συλλογή των προσωπικών τους δεδομένων, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν οι «μάρτυρες του Ιεχωβά», κατόπιν απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου της Ευρώπης την Τρίτη.

Η θρησκευτική κοινότητα, που συνηθίζει να επισκέπτεται σπίτια για να κάνει κατήχηση θα πρέπει τώρα να εναρμονιστεί με τον ευρωπαϊκό κανονισμό για τα προσωπικά δεδομένα.

Η υπόθεση, όπως μεταδίδει το Reuters, αναδείχθηκε μετά από απόφαση της Φινλανδίας το 2013 να απαγορεύσει τη συλλογή προσωπικών δεδομένων κατά τις επισκέψεις τους αυτές.

Οι «μάρτυρες του Ιεχωβά», που υποστηρίζουν ότι έχουν πάνω από 8 εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο, αμφισβήτησαν την απόφαση, λέγοντας ότι το κήρυγμα τους πρέπει να θεωρείται προσωπική θρησκευτική δραστηριότητα και ως εκ τούτου οι σημειώσεις που έχουν ληφθεί κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων είναι επίσης προσωπικές.

Ως εκ τούτου, το φινλανδικό δικαστήριο ζήτησε τη συμβουλή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου το οποίο απεφάνθη ότι τέτοια θρησκευτική δραστηριότητα δεν καλύπτεται από τις εξαιρέσεις που χορηγούνται σε περιπτώσεις προσωπικής δραστηριότητας.

«Μια θρησκευτική κοινότητα, όπως οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», είναι υπεύθυνη, από κοινού με τα μέλη της που προβαίνουν σε κήρυγμα, για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων που συλλέγουν στο πλαίσιο κηρύγματος από πόρτα σε πόρτα», ανέφεραν οι δικαστές.

«Η επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας τέτοιας δραστηριότητας πρέπει να σέβεται τους κανόνες της νομοθεσίας της ΕΕ σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων», καταλήγει η απόφαση.

https://sputniknews.gr/kosmos/20180710398198-martires-iexwva-gdbr-kanonismos-dedomena-gdpr/

Monday the 17th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©