Παράνομες δραστηριότητες της Εταιρείας «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» φαίνεται ότι καλύπτονται από διαστρεβλωμένες ερμηνείες της Αγίας Γραφής και των ανθρωπίνων νόμων

Προσηλυτισμός

Δικαστήριο στη βόρεια Ρωσία επέβαλε την περασμένη Παρασκευή πρόστιμο σε δύο μέλη των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» (Μ.τ.Ι.), καθώς βρέθηκαν ένοχα για εξτρεμιστικές ενέργειες σε σχέση με τη συμμετοχή τους στη θρησκευτική ομάδα, ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα δικαστικά έγγραφα. Η Ρωσία απαγόρευσε επισήμως τους «Μ.τ.Ι.» το 2017 και κήρυξε την ομάδα ως εξτρεμιστική οργάνωση.

Περισσότερα:

Η Εταιρεία «Σκοπιὰ» μια ακόμη Σέκτα;

Tο κ. Ἰωάννου Μηλιώνη, κπαιδευτικο, μέλους τς Π.Ε.Γ

Ἡ Ἑταιρεία «Σκοπιὰ» τῶν «Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβὰ» αὐτοπροβάλλεται ὡς ἡ μόνη νόμιμη θρησκεία. Ἡ Ἐκκλησία τὴ θεωρεῖ «ἀσυμβίβαστη μέ τήν Ὀρθόδοξη Χριστιανική πίστη». Χρησιμοποιώντας τή διαδικασία τῶν «17 κριτηρίων»[1] πού χαρακτηρίζουν μιὰ ὁμάδα ὡς σέκτα[2], θὰ προσπαθήσουμε νὰ διαπιστώσουμε ἂν ἡ «Σκοπιὰ» εἶναι σέκτα ἢ ὄχι.

Περισσότερα:

Στα χέρια της δικαιοσύνης η συγκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της υποκριτικής οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Σε πέντε χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε νεαρός "Μάρτυρας του Ιεχωβά" που βίαζε ανήλικα κορίτσια

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

"Αυτό το κεφάλαιο τελικά κλείνει", δήλωσε με ανακούφιση η Moriah Hughes, η οποία ήταν 14 ετών όταν ο 25 ετών Elihu Rodriguez, επίσης «Μάρτυρας του Ιεχωβά», την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η Moriah έφυγε από την οργάνωση των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά», αφού οι «πρεσβύτεροι» με κάθε τρόπο την απωθούσαν, όταν τους πλησίαζε για να τους καταγγείλει το βιασμό της.

Περισσότερα:

Δικαστήριο στο Λονδίνο επέτρεψε τη μετάγγιση αίματος σε καρκινοπαθή έφηβο «Μάρτυρα του Ιεχωβά»

Σε πρόσφατη ιδιωτική ακρόαση ενώπιον του Τμήματος Οικογενειακών υποθέσεων του Δικαστηρίου στο Λονδίνο, ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζωή του ηλικίας 14 χρόνων παιδιού θα οδηγείτο σε επικίνδυνη κατάσταση αν δεν δεχόταν μεταγγίσεις αίματος.

Περισσότερα:

Σχόλιο του καθ. Αλέξανδρου Ντβόρκιν για τη φυλάκιση επτά «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στη Ρωσία

(Το άρθρο παρατίθεται αυτούσιο/μεταφρασμένο, όπως δημοσιεύθηκε στη Ρωσία στις 19 Σεπτεμβρίου 2019)

Τα Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, Δικαστήριο στο Σαράτοφ καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μέλη της ολοκληρωτικής λατρείας των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» (the totalitarian cult Jehovah's Witnesses).

Ως γνωστό, η δράση της εταιρείας «Σκοπιά» (the Watchtower) – ηγετικού οργάνου των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» με έδρα την Αμερική, έχει απαγορευτεί στη Ρωσία. Έτσι, στη Ρωσία υπάρχουν σήμερα επτά «Μάρτυρες του Ιεχωβά» που εκτίουν ποινές φυλάκισης. Ο πρώτος ήταν ο Δανός πολίτης Dennis Christensen, ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης στις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Περισσότερα:

Η ηγεσία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» εξέδωσε οδηγία καταστροφής εμπιστευτικών αρχείων

Επιστολή που διέρρευσε στη δημοσιότητα ρίχνει άπλετο φως στις μεθοδείες που επινοείται η «Εταιρεία Σκοπιά» - το ηγετικό όργανο της οργάνωσης των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» - προκειμένου να εξαφανίσει αποδεικτικά στοιχεία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της οργάνωσης.

Περισσότερα:

Αποκλεισμός και εξοστρακισμός απειλεί τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» εάν τολμήσουν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Σαν απάντηση, στο ερώτημα κατά πόσον οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» θα πρέπει να συνεχίσουν ν’ απολαμβάνουν δημόσια ωφελήματα καθόσον διαχωρίζουν τους εαυτούς τους από την υπόλοιπη κοινωνία και ειδικά στην τακτική τους να απαγορεύουν στα μέλη τους να λαμβάνουν μέρος σε δημόσιες εκλογές, η Νορβηγική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο διακοπής της οικονομικής επιχορήγησης προς την συγκεκριμένη θρησκευτική κοινότητα.

Περισσότερα:

Βέλγιο: 90 θύματα παιδεραστίας στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Υπολογίζεται ότι τα θύματα παιδεραστίας στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στο Βέλγιο θα κυμανθούν μεταξύ 200 και 250, με βάση ότι στην Ολλανδία ο αντίστοιχος αριθμός είναι 300!

Mια μεγάλη έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχει ξεκινήσει στο Βέλγιο. Μια οργάνωση συγκεντρώνει τις αφηγήσεις των θυμάτων. Μετά από έξι μήνες κάνει ένα πρώτο απολογισμό στη “Le Soir”.

Περισσότερα:

Σκέψεις και προβληματισμοί από την παρακολούθηση της Διεθνούς Συνέλευσης 2019 των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Της Αλεξίας Κρηνίτη

Στις 27 - 29 Ιουνίου του 2014, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η τριήμερη Διεθνής Συνέλευση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο ΟΑΚΑ, την οποία είχα επισκεφθεί. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε κάποια εκδήλωση «Μαρτύρων Ιεχωβά». Μπορείτε να διαβάσετε τους προβληματισμούς, τους ενδοιασμούς αλλά και τις εντυπώσεις μου εδώ: Οι εντυπώσεις μου από την ετήσια διεθνή συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Πέντε χρόνια αργότερα, η Σκοπιά επιλέγει ξανά το κλεινόν άστυ και το εμβληματικό του Στάδιο για να διοργανώσει Διεθνή Συνέλευση στην πόλη μας στις 5, 6 και 7 Ιουλίου 2019. Πήγα και πάλι στη Διεθνή τους Συνέλευση, την Κυριακή 7 Ιουλίου. Από το 2014 μέχρι το 2019 όμως, έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και δεν είμαι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που επισκέφθηκε την Διεθνή (όπως την λένε για συντομία μεταξύ τους οι «Μάρτυρες»). Τι έχει αλλάξει από τότε;

Περισσότερα:

Δικαστής ενέκρινε τη μετάγγιση αίματος σε σοβαρά άρρωστο βρέφος -παιδί «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Άρρωστο μωρό, του οποίου η μητέρα είναι «Μάρτυρας του Ιεχωβά», θα πρέπει να δεχθεί μετάγγιση αίματος παρά τις περί του αντιθέτου πεποιθήσεις της, σύμφωνα με απόφαση Βρετανικού Δικαστηρίου.

Περισσότερα:

Tuesday the 2nd. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©