Παράνομες δραστηριότητες της Εταιρείας «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» φαίνεται ότι καλύπτονται από διαστρεβλωμένες ερμηνείες της Αγίας Γραφής και των ανθρωπίνων νόμων

Προσηλυτισμός

Δικαστήριο στη βόρεια Ρωσία επέβαλε την περασμένη Παρασκευή πρόστιμο σε δύο μέλη των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» (Μ.τ.Ι.), καθώς βρέθηκαν ένοχα για εξτρεμιστικές ενέργειες σε σχέση με τη συμμετοχή τους στη θρησκευτική ομάδα, ανέφεραν ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα δικαστικά έγγραφα. Η Ρωσία απαγόρευσε επισήμως τους «Μ.τ.Ι.» το 2017 και κήρυξε την ομάδα ως εξτρεμιστική οργάνωση.

Περισσότερα:

Η Εταιρεία «Σκοπιὰ» μια ακόμη Σέκτα;

Tο κ. Ἰωάννου Μηλιώνη, κπαιδευτικο, μέλους τς Π.Ε.Γ

Ἡ Ἑταιρεία «Σκοπιὰ» τῶν «Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβὰ» αὐτοπροβάλλεται ὡς ἡ μόνη νόμιμη θρησκεία. Ἡ Ἐκκλησία τὴ θεωρεῖ «ἀσυμβίβαστη μέ τήν Ὀρθόδοξη Χριστιανική πίστη». Χρησιμοποιώντας τή διαδικασία τῶν «17 κριτηρίων»[1] πού χαρακτηρίζουν μιὰ ὁμάδα ὡς σέκτα[2], θὰ προσπαθήσουμε νὰ διαπιστώσουμε ἂν ἡ «Σκοπιὰ» εἶναι σέκτα ἢ ὄχι.

Περισσότερα:

Στα χέρια της δικαιοσύνης η συγκάλυψη της σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της υποκριτικής οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Σε πέντε χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε νεαρός "Μάρτυρας του Ιεχωβά" που βίαζε ανήλικα κορίτσια

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

"Αυτό το κεφάλαιο τελικά κλείνει", δήλωσε με ανακούφιση η Moriah Hughes, η οποία ήταν 14 ετών όταν ο 25 ετών Elihu Rodriguez, επίσης «Μάρτυρας του Ιεχωβά», την κακοποιούσε σεξουαλικά.

Η Moriah έφυγε από την οργάνωση των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά», αφού οι «πρεσβύτεροι» με κάθε τρόπο την απωθούσαν, όταν τους πλησίαζε για να τους καταγγείλει το βιασμό της.

Περισσότερα:

Δικαστήριο στο Λονδίνο επέτρεψε τη μετάγγιση αίματος σε καρκινοπαθή έφηβο «Μάρτυρα του Ιεχωβά»

Σε πρόσφατη ιδιωτική ακρόαση ενώπιον του Τμήματος Οικογενειακών υποθέσεων του Δικαστηρίου στο Λονδίνο, ο δικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ζωή του ηλικίας 14 χρόνων παιδιού θα οδηγείτο σε επικίνδυνη κατάσταση αν δεν δεχόταν μεταγγίσεις αίματος.

Περισσότερα:

Σχόλιο του καθ. Αλέξανδρου Ντβόρκιν για τη φυλάκιση επτά «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στη Ρωσία

(Το άρθρο παρατίθεται αυτούσιο/μεταφρασμένο, όπως δημοσιεύθηκε στη Ρωσία στις 19 Σεπτεμβρίου 2019)

Τα Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι, στις 19 Σεπτεμβρίου 2019, Δικαστήριο στο Σαράτοφ καταδίκασε σε φυλάκιση έξι μέλη της ολοκληρωτικής λατρείας των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» (the totalitarian cult Jehovah's Witnesses).

Ως γνωστό, η δράση της εταιρείας «Σκοπιά» (the Watchtower) – ηγετικού οργάνου των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» με έδρα την Αμερική, έχει απαγορευτεί στη Ρωσία. Έτσι, στη Ρωσία υπάρχουν σήμερα επτά «Μάρτυρες του Ιεχωβά» που εκτίουν ποινές φυλάκισης. Ο πρώτος ήταν ο Δανός πολίτης Dennis Christensen, ο οποίος καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης στις 6 Φεβρουαρίου 2019.

Περισσότερα:

Η ηγεσία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» εξέδωσε οδηγία καταστροφής εμπιστευτικών αρχείων

Επιστολή που διέρρευσε στη δημοσιότητα ρίχνει άπλετο φως στις μεθοδείες που επινοείται η «Εταιρεία Σκοπιά» - το ηγετικό όργανο της οργάνωσης των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» - προκειμένου να εξαφανίσει αποδεικτικά στοιχεία παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στους κόλπους της οργάνωσης.

Περισσότερα:

Αποκλεισμός και εξοστρακισμός απειλεί τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» εάν τολμήσουν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Σαν απάντηση, στο ερώτημα κατά πόσον οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» θα πρέπει να συνεχίσουν ν’ απολαμβάνουν δημόσια ωφελήματα καθόσον διαχωρίζουν τους εαυτούς τους από την υπόλοιπη κοινωνία και ειδικά στην τακτική τους να απαγορεύουν στα μέλη τους να λαμβάνουν μέρος σε δημόσιες εκλογές, η Νορβηγική κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο διακοπής της οικονομικής επιχορήγησης προς την συγκεκριμένη θρησκευτική κοινότητα.

Περισσότερα:

Βέλγιο: 90 θύματα παιδεραστίας στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Υπολογίζεται ότι τα θύματα παιδεραστίας στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στο Βέλγιο θα κυμανθούν μεταξύ 200 και 250, με βάση ότι στην Ολλανδία ο αντίστοιχος αριθμός είναι 300!

Mια μεγάλη έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» έχει ξεκινήσει στο Βέλγιο. Μια οργάνωση συγκεντρώνει τις αφηγήσεις των θυμάτων. Μετά από έξι μήνες κάνει ένα πρώτο απολογισμό στη “Le Soir”.

Περισσότερα:

Σκέψεις και προβληματισμοί από την παρακολούθηση της Διεθνούς Συνέλευσης 2019 των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Της Αλεξίας Κρηνίτη

Στις 27 - 29 Ιουνίου του 2014, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η τριήμερη Διεθνής Συνέλευση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο ΟΑΚΑ, την οποία είχα επισκεφθεί. Ήταν η πρώτη φορά που πήγαινα σε κάποια εκδήλωση «Μαρτύρων Ιεχωβά». Μπορείτε να διαβάσετε τους προβληματισμούς, τους ενδοιασμούς αλλά και τις εντυπώσεις μου εδώ: Οι εντυπώσεις μου από την ετήσια διεθνή συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά.

Πέντε χρόνια αργότερα, η Σκοπιά επιλέγει ξανά το κλεινόν άστυ και το εμβληματικό του Στάδιο για να διοργανώσει Διεθνή Συνέλευση στην πόλη μας στις 5, 6 και 7 Ιουλίου 2019. Πήγα και πάλι στη Διεθνή τους Συνέλευση, την Κυριακή 7 Ιουλίου. Από το 2014 μέχρι το 2019 όμως, έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι και δεν είμαι το ίδιο πρόσωπο με αυτό που επισκέφθηκε την Διεθνή (όπως την λένε για συντομία μεταξύ τους οι «Μάρτυρες»). Τι έχει αλλάξει από τότε;

Περισσότερα:

Δικαστής ενέκρινε τη μετάγγιση αίματος σε σοβαρά άρρωστο βρέφος -παιδί «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Άρρωστο μωρό, του οποίου η μητέρα είναι «Μάρτυρας του Ιεχωβά», θα πρέπει να δεχθεί μετάγγιση αίματος παρά τις περί του αντιθέτου πεποιθήσεις της, σύμφωνα με απόφαση Βρετανικού Δικαστηρίου.

Περισσότερα:

Δελτίο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ετήσια συνέλευση των λεγομένων "Μαρτύρων του Ιεχωβά"

Πραγματοποιείται στην Αθήνα στις αρχές του μηνός Ιουλίου, η ετήσια Συνέλευση Περιφερείας των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά». Στην Πατρίδα μας είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένη και σεβαστή η θρησκευτική ελευθερία, την οποία σέβεται πρωτίστως η Εκκλησία της Ελλάδος. Με αφορμή την προαναγγελθείσα συνέλευση, στο πλαίσιο της εν Χριστώ ποιμαντικής ευθύνης της για την προφύλαξη του Ορθοδόξου Πληρώματος από τη δράση των διαφόρων αιρετικών, η Εκκλησία επιθυμεί να υπενθυμίσει τα ακόλουθα:

Περισσότερα:

Οι "Μάρτυρες του Ιεχωβά"

Πρωτοπρ. Βασίλειος Γεωργόπουλος, Επίκ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ

Η αίρεση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία για το εύρος και το πλήθος των παράδοξων και αντιγραφικών εσχατολογικών κακοδοξιών της, αλλά και για τον αριθμό των ψευδοπροφητειών της σχετικά με το τέλος του κόσμου.

Περισσότερα:

«Σύγχρονοι πολέμιοι του Μεγάλου Κωνσταντίνου»

Πρωτ. Βασίλειος Α. Γεωργόπουλος Ἐπίκουρος Καθηγητής Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ

Η Εταιρεία «Σκοπιά» των λεγομένων "Μαρτύρων του Ιεχωβά" στην προσπάθεια της ιδεολογικής χειραγώγησης των οπαδών της, πολλές φορές παρουσιάζει στα έντυπά της διαφόρες ιστορικές προσωπικότητες και γεγονότα, σε πλαίσια καθαρά προπαγανδιστικά. Αυτό ισχύει και για την περίπτωση του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Η συστηματική απαξίωσή του στα έντυπα των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" ανήκει στις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις της ανιστόρητης και προπαγανδιστικής πρακτικής της εταιρείας «Σκοπιά».

Περισσότερα:

Η «Σκοπιά» και τα δόλια τεχνάσματα

Του πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτορος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Έχουμε εισέλθει στη Μεγάλη Εβδομάδα και οδεύουμε προς την Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου. Ωστόσο ορισμένες αιρέσεις-οργανώσεις προσπαθούν να παρεμνηνεύσουν την πραγματικότητα.

Περισσότερα:

ΜΙΑ ΘΟΛΗ ΚΑΙ ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ: Ο "ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ" ΤΩΝ "ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ"

Αυτές τις ημέρες λαμβάνουμε ανώνυμες προσκλήσεις για να συμμετάσχουμε στην ετήσια «Ανάμνηση του θανάτου του Ιησού» από τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά" (εφεξής ΜτΙ).

Η θρησκεία των ΜτΙ έχει τις απαρχές της στις ΗΠΑ του 19ου αιώνα, ως ακραία παραφυάδα μίας νέας προτεσταντικής κίνησης με εσχατολογικές εμμονές και χιλιαστικές αντιλήψεις. (Αντβεντισμός: ανέμεναν στις μέρες τους τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού). Βασικό κληροδότημα του προτεσταντικού υποβάθρου των ΜτΙ είναι, μεταξύ άλλων, η κακόδοξη θέση απέναντι στα Μυστήρια της Εκκλησίας, ιδιαίτερα της ιερωσύνης και της Θ. Ευχαριστίας. Θα σταθούμε εδώ, με την ευκαιρία της αναφερόμενης σύναξης των ΜτΙ.

Περισσότερα:

Το σκάνδαλο της παιδεραστίας κλονίζει την Οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» Σκοπιά!

Της Αλεξίας Κρηνίτη

Η Σκοπιά τα τελευταία χρόνια κλυδωνίζεται από ένα σκάνδαλο παιδεραστίας τεραστίων διαστάσεων[1]. Έχει κληθεί να καταβάλει υπέρογκες αποζημιώσεις σε θύματα είτε λόγω δικαστικών αποφάσεων είτε λόγω εξωδικαστικών συμβιβασμών[2]. Η μεγάλη οικονομική πίεση για την κάλυψη δικαστικών εξόδων και προστίμων, που φτάνουν τα εκατομμύρια δολάρια, ευρώ και λίρες, δεν πρέπει να είναι άσχετη με την πώληση κτηρίων Μπέθελ (τα κεντρικά γραφεία διοίκησης των Μ.τ.Ι σε κάθε χώρα) και Αιθουσών Βασιλείας, μεταξύ αυτών και της Αθήνας[3]. Τα σκάνδαλα καλύπτουν πάρα πολλές χώρες, Η.Π.Α, Μ. Βρετανία, Ολλανδία, Αυστραλία για να αναφέρουμε κάποιες.

Περισσότερα:

Φινλανδία: Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» δεν θα εξαιρούνται πλέον της στράτευσης

Του Αλέξανδρου Θεολόγου

Ο νόμος που επέτρεπε στους άρρενες «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ν’ αποφεύγουν να υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία χωρίς ποινικές συνέπειες κάνει διακρίσεις μεταξύ των Φινλανδών πολιτών, απεφάνθη το Κοινοβούλιο της χώρας, χαρακτηρίζοντας τη σχετική διάταξη «προκατειλημμένη».

Περισσότερα:

«Η αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ι.Μ. Ιερισσού

Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού. Ομιλητής ήταν ο π. Βασίλειος Γεωργόπουλος, Επικ. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Η αίρεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Περισσότερα:

Δικαστήριο στη Φινλανδία θέτει τέρμα στην παράνομη συλλογή και καταγραφή προσωπικών δεδομένων από τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Φινλανδίας (KHO) αποφάσισε ότι η τακτική συλλογής προσωπικών δεδομένων κατά τη διάρκεια των από πόρτα σε πόρτα επισκέψεων των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι παράνομη χωρίς προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση.

Περισσότερα:

Αφού αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της Σαηεντολογίας, η Λία Ριμίνι προχωρεί στο ξεσκέπασμα της εταιρείας Σκοπιά – Διοικητικό όργανο των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Μετάφραση-επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

  • «Νόμιζα ότι οι ‘Μάρτυρες του Ιεχωβά’ ήταν απλώς ευγενικοί άνθρωποι που πάνε από πόρτα σε πόρτα», αλλά έχουμε πάρει πολλές επιστολές που μας έλεγαν ‘παρακαλώ διερευνήστε τους ‘Μάρτυρες του Ιεχωβά’ και έκαναν παραλληλισμό της Σαεντολογίας και των ‘Μαρτύρων του Ιεχωβά’»:
  • «Πάρτε τη Σαηεντολογία, προσθέστε οκτώ εκατομμύρια οπαδούς, και έχετε τους ‘Μάρτυρες του Ιεχωβά’». (Η Σαηεντολογία είναι μια μικρή οργάνωση που ανέκαθεν ψεύδεται για το πραγματικό της μέγεθος ισχυριζόμενη ότι έχει εκατομμύρια μέλη, όταν σήμερα έχει πιθανώς λιγότερα από 20.000 ενεργά μέλη παγκοσμίως).

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΩΝ

Σε ειδική εκπομπή αφιερωμένη στην οργάνωση των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» και στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ Leah Remini: Scientology and the Aftermath: The Jehovah's Witnesses που μεταδόθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2018, η ηθοποιός και πρώην Σαηεντολόγος Λία Ρεμίνι, φιλοξένησε ομάδα πρώην «Μαρτύρων του Ιεχωβά» οι οποίοι κατέθεσαν τις εμπειρίες τους σχετικά με τις αμφιλεγόμενες πεποιθήσεις και πρακτικές της αυτοαποκαλούμενης ‘εκκλησίας’: το δόγμα για τον Αρμαγεδδώνα, την απαγόρευση της μετάγγισης αίματος, τον εξοστρακισμό και αποκοπή πρώην μελών από τις οικογένειές τους και την υποταγή των γυναικών.

Η Οργάνωση έχει δεχθεί καταιγισμό καταγγελιών παγκοσμίως σχετικά με κακοποιήσεις και παιδοφιλία στους κόλπους της και προσπάθειες συγκάλυψης των εγκλημάτων.

Περισσότερα:

35 εκατομ. δολάρια πρέπει να πληρώσει η ηγεσία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» σε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Η φωτεινή επιγραφή της Βιβλικής και Φυλλαδικής Εταιρείας «Σκοπιά» (Watchtower) - που αποτελεί το κυβερνών σώμα της οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» – στην οροφή του κτιρίου στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης όπου ευρίσκοντο τα κεντρικά τους γραφεία. (φωτο: Αρχείο 9 Δεκ. 2015,  Seth Wenig, The Associated Press)

Ορκωτό Δικαστήριο στην Πολιτεία Μοντάνα των ΗΠΑ, έχει αποφανθεί ότι η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» θα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 35 εκατομμυρίων δολαρίων σε γυναίκα, η οποία καταγγέλλει ότι η εν λόγω οργάνωση κάλυψε τη σεξουαλική κακοποίηση την οποία υπέστη στην παιδική της ηλικία από μέλος των συνάξεών της.

Περισσότερα:

"Μάρτυρες του Ιεχωβά" στον Καναδά απήγαγαν τους γείτονές τους για να γλυτώσουν από "το τέλος του κόσμου"

Συντάχθηκε από τον Μάριο Ρούσσο

Για "δαίμονες και το τέλος του κόσμου" κάνουν λόγο οι αναφορές των δικαστικών εγγράφων στον Καναδά, για υπόθεση απαγωγής τριών ατόμων από πέντε άλλους, που κατέληξαν γυμνοί σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. 

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε το Καναδικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δύο γυναίκες και ένας άνδρας - "Μάρτυρες του Ιεχωβά" -, είχαν απαγάγει τρία άτομα από δυτική συνοικία της πόλης Αλβέρτα το 2017. Αργότερα συνελήφθησαν. 

Περισσότερα:

Δικαστήριο στην Αυστραλία απορρίπτει την άρνηση ανήλικης εγκύου «Μάρτυρα του Ιεχωβά» να δεχθεί σωτήρια, για την επιβίωση του βρέφους, θεραπευτική αγωγή

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ανήλικη έγκυος 39 εβδομάδων αρνείται να δεχθεί μετάγγιση αίματος σε περίπτωση επιπλοκών κατά τη διάρκεια του επικείμενου τοκετού, επικαλούμενη τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στην οποία ανήκει και αφήνοντας εμβρόντητους τους γιατρούς δήλωσε: «αν πρόκειται να πεθάνει το μωρό, ας πεθάνει»!!

Περισσότερα:

Δείτε σε βίντεο: Οδηγίες από αξιωματούχο των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» για καταστροφή ενοχοποιητικών εσωτερικών εγγράφων

https://youtu.be/jBPZL2SiNj4

Ανώτερος λειτουργός της εταιρείας «Σκοπιά» (των «Μαρτύρων του Ιεχωβά») μετέφερε ένα κατεπείγον μήνυμα σε ομάδα «πρεσβυτέρων» κατά τη διάρκεια σεμιναρίου που έγινε το 2017 στη Βρετανία: Ήρθε η ώρα για αναθεώρηση των πολιτικών τήρησης των αρχείων της οργάνωσης, η οποία κατηγορείται δριμύτατα για τις τακτικές που ακολουθεί σχετικά με το χειρισμό καταγγελιών για παιδική κακοποίηση στους κόλπους της.

Περισσότερα:

«Πόρτα» στους "Mάρτυρες του Ιεχωβά" από τον GDPR

Την συγκατάθεση των ανθρώπων τους οποίους επισκέπτονται πόρτα πόρτα, για συλλογή των προσωπικών τους δεδομένων, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν οι «μάρτυρες του Ιεχωβά», κατόπιν απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου της Ευρώπης την Τρίτη.

Περισσότερα:

Η βιβλική αλήθεια της ανάστασης του Ιησού και η άρνησή της από τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Αρχιμ. Θεοφίλου Λεμοντζή

Δρ. Θ.

Περιοδικό «Σκοπιά» τής 15ης Μαρτίου 2001, της Οργάνωσης των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" 

«Ει δε Χριστός ούκ εγήγερται, ματαία η πίστις υμών» (Α΄ Κορ. 15, 17)

Ο Απόστολος Παύλος περιγράφοντας στην προς Εβραίους επιστολή το πρόσωπο και την αποστολή του υιού του Θεού, Ιησού Χριστού, αναφέρει ότι κεντρικό σημείο της επίγειας δράσης του Ιησού είναι τα παθήματά του, η σταύρωσή του και η ανάστασή του...

Περισσότερα:

Διακανονισμός υποθέσεων παιδεραστίας εναντίον της οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ και ο νοών … νοείτο

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Δύο άνδρες οι οποίοι καταγγέλλουν ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από αρχηγό των συνάξεων των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Σαν Ντιέγκο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990, ήρθαν σε διακανονισμό σχετικά με αγωγή εναντίον του κυβερνώντος σώματος της οργάνωσης.

Περισσότερα:

Έρευνα για την παιδική κακοποίηση στην εταιρεία «Σκοπιά» (των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»)

Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στη Βρετανία αντιμετωπίζουν την πιθανότητα ανεξάρτητης διερεύνησης των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της οργάνωσής τους.

Η κυβερνητική επιτροπή «Ανεξάρτητη Έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» (The Independent Inquiry into Child Sexual Abuse - IICSA), η οποία διερευνά το βαθμό στον οποίο τα διάφορα ιδρύματα στην Αγγλία και Ουαλία απέτυχαν να προστατεύσουν τα παιδιά από κακοποίηση, δήλωσε ότι προτίθεται να ξεκινήσει ξεχωριστή έρευνα για τη θρησκευτική αυτή οργάνωση, ύστερα από «σημαντικό αριθμό» καταγγελιών εναντίον της.

Περισσότερα:

Ιστορική απόφαση Δικαστηρίου στη Φινλανδία: «Η εξαίρεση των λεγομένων ‘Μαρτύρων του Ιεχωβά’ από τη στρατιωτική θητεία προκαλεί διακρίσεις»

Δικαστήριο στη Φινλανδία αποφάνθηκε ότι η απαλλαγή από την υποχρέωση κατάταξης στο στρατό, την οποία απολαμβάνουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά», δημιουργεί διακρίσεις

Νεοσύλλεκτοι στη Φινλανδία (Santahamina). Φώτο: Markku Ulander / Lehtikuva

Το Εφετείο του Ελσίνκι πήρε πρόσφατα (με 4 ψήφους υπέρ και 3 εναντίον) απόφαση με την οποία η πολιτική μη φυλάκισης των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" που δεν υπηρετούν τη θητεία τους, χαρακτηρίζεται ως μεροληπτική εναντίον άλλων αντιρρησιών συνειδήσεως. Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα δικαστικής υπόθεσης που αφορούσε άνδρα ο οποίος φυλακίστηκε το 2016 επειδή είχε αρνηθεί να καταταγεί στο στρατό την προηγούμενη χρονιά.

Περισσότερα:

Μητέρα πρώην «Μάρτυρας του Ιεχωβά» σκότωσε το σύζυγο και τα δύο παιδιά της και ακολούθως αυτοκτόνησε

Η πρακτική  αποκλεισμού  (shunning)  της εταιρείας Σκοπιά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»  οδηγεί τα μέλη τους σε απονενοημένες πράξεις 

Μετάφραση-επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Η τριπλή δολοφονία-αυτοκτονία που διαπράχθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Keego Harbor, περίπου 25 μίλια βορειοδυτικά του Ντιτρόιτ στην πολιτεία του Μίσιγκαν στις Η.Π.Α, έχει αφήσει άναυδους τους κατοίκους της μικρής αυτής πόλης.

Στα 45 της, η Lauren Stuart φαινόταν να τα έχει όλα. Αλλά πίσω από τη φαινομενικά ειδυλλιακή ζωή, φίλοι και γνωστοί λένε ότι η Στιούαρτ ζούσε με το βάρος του εξοστρακισμού της, από τη «θρησκεία» στην οποία εκείνη και ο σύζυγός της είχαν μεγαλώσει.

Πριν από πέντε χρόνια, η Στιούαρτ και ο σύζυγός της εγκατέλειψαν τους λεγόμενους  «Μάρτυρες του Ιεχωβά», μια οργάνωση γνωστή για τις ιδιόρρυθμες διδασκαλίες της και την πρακτική της, γνωστή ως shunning, που αφορά απόρριψη (αποκοπή) από την κοινότητα, συστηματική αποφυγή και απομόνωση των πρώην μελών...

Περισσότερα:

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ "ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ" ΑΡΤΕΜ ΓΚΡΙΓΚΟΡΙΑΝ

«ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ … ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ‘ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ’»

Β΄ ΜΕΡΟΣ

Α. Γκριγκοριάν: Η αποχώρησή μου δεν ήταν έκπληξη, υποθέτω. Πριν εγκαταλείψω την Οργάνωση, είχα γράψει πολλές επιστολές στο Κυβερνών Σώμα στις ΗΠΑ. Δεν ήθελαν να ταχυδρομήσω εκείνες τις επιστολές, όταν ήμουν στο Διοικητικό Κέντρο. Οι επιστολές αφορούσαν τη «Μετάφραση του Νέου Κόσμου», μια «μετάφραση» της Αγίας Γραφής, που γράφτηκε σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Περισσότερα:

«ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ … ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΩΝ ‘ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ’»

Μια συναρπαστική και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη με τον Artem Grigoryan, πρώην μέλος των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Μέρος Α'

Σε συνεργασία με το Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι SPAS (Σωτήρας), ο ιστοτόπος Pravoslavie (Ορθοδοξία)Ru έχει αναρτήσει μια σειρά από συγκλονιστικές αφηγήσεις σύγχρονων Ρώσων, οι οποίοι εγκολπώθηκαν την αληθινή πίστη ύστερα από περιπλάνησή τους σε διάφορες ψευδοδιδασκαλίες.

Ιερέας Γεώργιος Μαξίμοφ: Χαίρετε! Παρακολουθείτε την εκπομπή: ‘Η διαδρομή μου προς τον Θεό’ (My Path to God). Για πολλούς συνανθρώπους μας, ο δρόμος τους προς την Ορθοδοξία ήταν γεμάτος δυσκολίες, διότι για να γίνουν ορθδόδοξοι, έπρεπε να κάνουν δραστικές αλλαγές στη ζωή τους, ν’αφήσουν πίσω τους πολλά πράγματα και ν’αναθεωρήσουν την πορεία τους… Θ’ αναφερθούμε σε πράγματα που παρακινούν αυτούς τους ανθρώπους και τους δίνουν δύναμη.

Σημερινός μας προσκεκλημένος είναι ο Αρτέμ Βαλερίγεβιτς Γκριγκοριάν από την Αγία Πετρούπολη, ειδικός ερευνητής σε θέματα σεκτών (sectarianism). Πριν τη μεταστροφή του στην Ορθοδοξία, ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της οργάνωσης που συχνά θεωρείται ως μία από τις πιο επικίνδυνες μεταξύ των σύγχρονων σεκτών (sects), τους "Μάρτυρες του Ιεχωβά".

Περισσότερα:

Η άρνηση να δεχτούν μετάγγιση αίματος οδήγησε στο θάνατο δύο γυναίκες «Μάρτυρες του Ιεχωβά», σύμφωνα με έκθεση Καναδού Ιατροδικαστή

Ο Ιατροδικαστής Λουκ Μαλουίν (Dr. Luc Malouin) εξέτασε τις συνθήκες θανάτου των Mirlande Cadet και Éloïse Dupuis, 46 και 26 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίες πέθαναν λόγω επιπλοκών μετά τον τοκετό, σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία στο Μόντρεαλ και το Κεμπέκ του Καναδά, πέρυσι τον Οκτώβριο.

Ο Δρ. Μαλουίν αποφάνθηκε ότι το μόνο πράγμα που θα μπορούσε να είχε σώσει τη ζωή τους ήταν η μετάγγιση αίματος.

Περισσότερα:

Πρώην μέλος των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», η Deborah Frances-White διακωμωδεί τις εμπειρίες της όταν κτυπούσε πόρτες και μοίραζε φυλλάδια της εταιρείας «Σκοπιά» μαζί με τον Μάϊκλ Τζάκσον

Του Peter Stanford

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Η Ντέμπορα Φράνσις- Γουάϊτ είναι κωμικός στο επάγγελμα και συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αυστραλία όπου μεγάλωσε σαν «Μάρτυρας του Ιεχωβά» σε θετή οικογένεια. Αργότερα μετακόμισε στην Αγγλία όπου φοίτησε σε Πανεπιστήμιο και ξεκίνησε την καριέρα της.

Στη σειρά εκπομπών της «Deborah Frances-White Rolls the Dice» που μεταδιδόταν από το ραδιοφωνικό κανάλι του BBC, Radio 4, η νεαρή κωμικός απεκάλυψε τα πάντα για την εμπλοκή της στην οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», όταν κατά την εφηβική και νεανική της ηλικία κτυπούσε πόρτες για να διαδώσει τα έντυπα της εταιρείας «Σκοπιά».

Περισσότερα:

Η εταιρεία Σκοπιά καλύπτει πάση θυσία την παιδική κακοποίηση στους κόλπους της οργάνωσης των λεγόμενων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Του Trey Bundy

Μετάφραση – Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Η ηγεσία των καλουμένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» με θρασύτητα αψηφά τις δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες καλείται να παρουσιάσει στο δικαστήριο τα ονόματα και άλλα στοιχεία των κατηγορουμένων για παιδεραστία σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Από το 2014, τα δικαστήρια έχουν επιβάλει κυρώσεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στη «Βιβλική και Φυλλαδική Εταιρεία Σκοπιά» στη Νέα Υόρκη (the Watchtower Bible and Tract Society of New York), τη μητρική εταιρεία της οργάνωσης των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», λόγω της άρνησής τους να παραδώσουν απόρρητα έγγραφα.

Πρόκειται για έγγραφα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα ίχνη χιλιάδων φερόμενων ως παιδεραστών, οι οποίοι κυκλοφορούν ελεύθεροι σε όλη τη χώρα, εξακολουθώντας να διαπράττουν τα ανοσιουργήματά τους σε βάρος ανήλικων παιδιών. Οι φάκελοι αυτοί περιλαμβάνουν τα ονόματα γνωστών και ύποπτων δραστών, τις διευθύνσεις των χώρων όπου γίνονται οι συνάξεις τους και περιγραφές των καταγγελλόμενων εγκλημάτων.

«Ασκώ το επάγγελμα του δικηγόρου για 37 χρόνια και δεν έχω ξανασυναντήσει τέτοιο πράγμα», δήλωσε ο Irwin Zalkin, ο οποίος διατηρεί δικηγορικό γραφείο στο Σαν Ντιέγκο και εκπροσωπεί θύματα κακοποίησης στους κόλπους της οργάνωσης των «Μαρτύρων του Ιεχωβά». «Κάνουν το παν για να προστατεύσουν την υπόληψη της Οργάνωσης, εις βάρος της ασφάλειας των παιδιών».

Ο Ζalkin υποστηρίζει ότι οι αρμόδιες πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές για την επιβολή του νόμου, έχουν ηθική υποχρέωση να διερευνήσουν τις πολιτικές που εφαρμόζει η Σκοπιά, ως προς την αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης και να κατάσχουν τα αρχεία της.

«Είναι θέμα δημόσιας ασφάλειας», συνέχισε. «Είναι αυτό που πρέπει να διερευνηθεί στο παρόν στάδιο».

Για περισσότερο από 25 χρόνια, αξιωματούχοι της Σκοπιάς έχουν δώσει εντολή στους κατά τόπους ηγέτες των 14,000 συνάξεων της Οργάνωσης στις ΗΠΑ (γνωστούς ως «πρεσβύτερους») ν’ αποκρύπτουν τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και να μην τις μεταφέρουν ενώπιον των αρμοδίων πολιτειακών αρχών για επιβολή του νόμου. Αντ’ αυτού, να χειρίζονται τις υποθέσεις εσωτερικά.

Η μυστικότητα (secrecy) αποτελεί δόγμα για την Οργάνωση. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» διδάσκονται ν’ αποφεύγουν τον έξω κόσμο. Δεν ψηφίζουν, ούτε υπηρετούν στο στρατό και συνήθως αποτρέπονται να παρακολουθήσουν ανώτερες σπουδές.

Η απομόνωση αυτή εξυπηρετεί τους σκοπούς των κακοποιών, βεβαιώνει η Kathleen Hallisey, δικηγόρος στο Λονδίνο, η οποία ηγείται παρόμοιων αστικών αγωγών στην Αγγλία.

«Έχω την άποψη ότι, πολύ προσεκτικά επιλέγουν εκείνους τους χώρους όπου ξέρουν ότι μπορούν να δρουν με ατιμωρησία και δυστυχώς, οι πολιτικές της Σκοπιάς, τους επιτρέπουν να συνεχίζουν να εγκληματούν ξανά και ξανά και ξανά», δήλωσε η Hallisey.

Το 1997 η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» εξέδωσε οδηγία καλώντας τους «πρεσβύτερους» να ενημερώνουν γραπτώς τα κεντρικά γραφεία της Οργάνωσης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, για όλες τις περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης, αποστέλλοντας τα έντυπα σε ειδικό μπλε φάκελο.

Η οδηγία αυτή αποτέλεσε την απαρχή για τη δημιουργία αρχείου με στοιχεία που η Σκοπιά έχει συλλέξει και διατηρεί για δύο δεκαετίες, σύμφωνα με τα έγγραφά της.

«Είναι όλα εκεί. Πρόκειται για μια πολιτική χαραγμένη με γραπτές εντολές, διαταγές. Θέλω να πω, δεν χωρεί αμφιβολία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Zalkin, ο οποίος σε διάφορες περιπτώσεις το 2007 είχε διαπραγματευθεί αποζημιώσεις ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων για περισσότερα από 100 θύματα κακοποίησης. Όταν δημοσιοποιήθηκε η είδηση, άρχισε να λαμβάνει κλήσεις από θύματα σε διάφορους χώρους. Δώδεκα τηλεφωνήματα προήλθαν από πρώην «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Αρκετοί από αυτούς κατονόμαζαν τον ίδιο δράστη: Gonzalo Campos. Οι υποθέσεις αυτές οδήγησαν τον Zalkin στ’ απόρρητα έγγραφα της Σκοπιάς.

Το ιστορικό της έρευνας

Ο Campos ήταν μέλος των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» και είχε κακοποιήσει σεξουαλικά τουλάχιστον επτά παιδιά σε διάφορες κοινότητες του Σαν Ντιέγκο κατά τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90. Σύμφωνα με καταθέσεις των «πρεσβυτέρων» των κοινοτήτων, εκείνο το διάστημα οι ηγέτες της Σκοπιάς γνώριζαν ότι ο Campos κακοποιούσε παιδιά αλλά, δεν τον κατήγγειλαν στις αρχές. Αντ’ αυτού τον προήγαγαν σε «πρεσβύτερο»…

Όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά του Δικαστηρίου, ο Campos παρέσυρε τα παιδιά στο πλαίσιο των μαθημάτων μελέτης της Βίβλου. Ένα από τα θύματά του ήταν ο Χοσέ Λόπεζ, ο οποίος ήταν μόλις 7 χρόνων όταν τον κακοποίησε ο Campos.

«Η Σκοπιά ή η Οργάνωση όφειλαν να τον καταγγείλουν στις αρχές και να τον κλείσουν στη φυλακή», είπε ο Λόπεζ.

Σε ένορκη κατάθεσή του, ο Campos ομολόγησε τις πράξεις του.

Το 2012 ο Zalkin κατέθεσε αγωγή εναντίον της Σκοπιάς εκ μέρους του Λόπεζ.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Zalkin ζήτησε επισήμως όλη την αλληλογραφία που παρέλαβε η Σκοπιά, σαν αποτέλεσμα της οδηγίας του 1997. Τα έγγραφα θα αποδείκνυαν ότι η Σκοπιά γνώριζε για την παιδική κακοποίηση στους κόλπους της Οργάνωσης.

Το 2014, η Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου στο Σαν Ντιέγκο, Τζόαν Λούις, διέταξε την οργάνωση να παραδώσει τα έγγραφα. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια επικύρωσε το διάταγμα αλλά… η Σκοπιά αρνήθηκε.

Η Λούις έκλεισε την υπόθεση επιδικάζοντας παραδειγματική αποζημίωση 13.5 εκατομμυρίων δολαρίων σε όφελος του Λόπεζ.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης επόμενης υπόθεσης, ο Zalkin ζήτησε και πάλι από τη Σκοπιά τα αρχεία με την παιδική κακοποίηση. Και πάλι η Σκοπιά αρνήθηκε. Αυτή τη φορά η Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Riverside County, Raquel Marquez απέρριψε την υπεράσπιση, υποχρεώνοντας τη Σκοπιά να καταβάλει 4 εκατομμύρια δολάρια για την παρακράτηση των εγγράφων.

Τελικά, στην επόμενη υπόθεση του Zalkin, φάνηκε ότι η Σκοπιά είχε συναινέσει. Συμφώνησαν να παραδώσουν τα έγγραφα αλλά, υπό ένα όρο: Ο Zalkin δεν θα τα έδειχνε σε κανένα!

Ο Δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Σαν Ντιέγκο, Ρίτσαρντ Στράους συμφώνησε και η Σκοπιά άρχισε να στέλνει έγγραφα στον Zalkin.

Όταν όμως έφθασαν τα έγγραφα, παρατήρησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η Σκοπιά είχε στείλει τους φακέλους για μια χρονική περίοδο τεσσάρων χρόνων αντί για 19 χρόνια που είχε διατάξει το Δικαστήριο. Η Σκοπιά είχε επίσης συντμήσει κρίσιμες πληροφορίες: τα ονόματα των δραστών και των συνάξεων. 

Τον Ιούνιο ο Στράους διέταξε τη Σκοπιά να πληρώνει 4,000 δολάρια την ημέρα μέχρι να συμμορφωθεί με το διάταγμα του Δικαστηρίου. H Σκοπιά υπέβαλε ένσταση.

«Η απόφασή τους να μην παραδώσουν τα έγγραφα είναι αμετάκλητη», σημειώνει ο Zalkin.

Η ηγεσία της Σκοπιάς αρνήθηκε να σχολιάσει τις υποθέσεις. Σε ανακοίνωσή τους που δημοσίευσαν πέρυσι αναφέρουν ότι απεχθάνονται την κακοποίηση των παιδιών και ότι συμμορφώνονται με όλους τους νόμους που προνοούν την καταγγελία της παιδικής κακοποίησης…

Εν τω μεταξύ, ο Zalkin έχει σήμερα σε εκκρεμότητα 18 αγωγές κατά της Σκοπιάς.

Έχει επίσης συνοπτικά έγγραφα τεσσάρων χρόνων κλειδωμένα σε ένα ντουλάπι στο γραφείο του. Το προστατευτικό διάταγμα του Δικαστηρίου του απαγορεύει να πει πόσα έγγραφα παρέλαβε ή να περιγράψει τα όσα αποκαλύπτουν σχετικά με την κακοποίηση των παιδιών μέσα στις «Συνάξεις» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

«Αισθάνομαι αγανακτισμένος. Να έχω δει όσα έχω δει, να γνωρίζουμε τι διαδραματίζεται σ’ αυτή την οργάνωση και να έχω ένα φίμωτρο στο στόμα, να μην μπορώ να μιλήσω…», είπε. «Είναι πολύ δύσκολο. Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια να αποκαλύψουμε την αλήθεια και η Σκοπιά παρεμβαίνει, κάνει τα πάντα για να εμποδίσει αυτή την προσπάθεια».

https://www.revealnews.org/article/how-jehovahs-witnesses-leaders-hide-child-abuse-secrets-at-all-costs/

Δικαστήριο στο Κεμπέκ του Καναδά έσωσε έφηβη «Μάρτυρα του Ιεχωβά» που κινδύνευε να πεθάνει λόγω άρνησης μετάγγισης αίματος

Μετάφραση-Επιμέλεια: Σπύρος Αργυρού

Δικαστής στο Κεμπέκ του Καναδά εξέδωσε διάταγμα χορήγησης αίματος σε κορίτσι «Μάρτυρα του Ιεχωβά» 14 χρόνων, που πάσχει από καρκίνο, παρά την άρνηση του παιδιού.

Η έφηβη, η οποία δεν κατονομάζεται, πληροφορήθηκε τον περασμένο Ιούνιο ότι έχει λέμφωμα Hodgkin, μια σπάνια μορφή καρκίνου που επηρεάζει τα λευκά αιμοσφαίρια. Η πάθηση αυτή εάν αντιμετωπιστεί νωρίς, μπορεί να θεραπευθεί σ’ ένα εξαιρετικά μεγάλο βαθμό.

Περισσότερα:

Νέα υπόθεση παιδικής κακοποίησης στους κόλπους των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ταράζει τη βρετανική κοινωνία

Υπόθεση παιδεραστίας ταλανίζει την οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Μάντσεστερ εδώ και 3 χρόνια, όταν το 2014 η τοπική Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, έφερε στο φως καταγγελίες για παιδική σεξουαλική κακοποίηση από υψηλά ιστάμενο στέλεχος της «Σκοπιάς» σε βάρος ανηλίκων μελών της αίρεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, πέραν από την ίδια τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων, σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία αποτελεί και ο τρόπος που η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» χειρίστηκε το ζήτημα.

Η Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων καταγγέλλει ότι τα θύματα του καταδικασμένου στο παρελθόν παιδόφιλου, Jonathan Rose, υποχρεώθηκαν να τον αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο και ν’ απαντήσουν ενώπιόν του ερωτήσεις σχετικά με την κακοποίησή τους (μάλιστα, μερικές εξ αυτών τις έθεσε ο ίδιος), ενώ ένα από τα ανήλικα θύματα χαρακτηρίστηκε εκδικητικά «ταραχοποιό στοιχείο» και κατηγορήθηκε ότι χρηματίστηκε για να προβεί στις καταγγελίες.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 2014, όταν η Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Manchester, κατέθεσε επίσημη ερώτηση στην εταιρεία «Σκοπιά» της περιοχής, έπειτα από αναφορές ότι νεαρές γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί στο παρελθόν από τον Rose, έναν ηλικιωμένο ο οποίος φυλακίστηκε για σεξουαλική παιδική κακοποίηση το 2013, αναγκάστηκαν να τον αντιμετωπίσουν ξανά όταν επέστρεψε στην κοινότητα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» μετά την αποφυλάκισή του.

Επιπλέον η Επιτροπή, ξεκίνησε έρευνα για το ρόλο που διαδραματίζει η Watch Tower Bible and Tract Society of Great Britain (WTBTS), η φιλανθρωπική (!!!) οργάνωση που επιβλέπει τις λεγόμενες «Εκκλησίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται από τους ανακριτές ότι έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που χειρίζονται τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης εντός της κοινότητας.

Η WTBTS δήλωσε ότι δεν ήταν σε γνώση της οι καταγγελίες σχετικά με τον Rose, όμως οι ανακριτές διαπίστωσαν πως η οργάνωση δεν παρείχε ολοκληρωμένες και ακριβείς απαντήσεις.

Από: huffingtonpost.gr

Προσαρμογή: Παγκύπρια Ένωση Γονέων

Ρωσία: Εξτρεμιστική οργάνωση οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έκρινε ότι οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι «εξτρεμιστική οργάνωση», μετά τη σχετική προσφυγή που είχε καταθέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, ζητώντας να κλείσουν τα κεντρικά γραφεία τους στην Αγία Πετρούπολη.

Περισσότερα:

Στη Ρωσία απαγορεύθηκε η λειτουργία των ''Μαρτύρων του Ιεχωβά''

Η θρησκευτική οργάνωση συμπεριελήφθη στον κατάλογο των κοινωνικών και θρησκευτικών οργανώσεων, η δραστηριότητα των οποίων απαγορεύεται «επειδή ασκούν εξτρεμιστική δραστηριότητα».

Περισσότερα:

Εξτρεμιστική οργάνωση χαρακτηρίζει τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» το Ρωσικό Υπουργείο Δικαιοσύνης

Μετάφραση-επιμέλεια: Σπύρος Αργυρού

Μήνυση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας, προκειμένου να κηρύξει το διοικητικό κέντρο των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» Ρωσίας ως εξτρεμιστική οργάνωση.

Περισσότερα:

Αφού έπεισαν νεαρή μητέρα να μη δεχθεί μετάγγιση αίματος, μετά το θάνατο της οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» αποποιούνται τις ευθύνες τους

Της Linda Hervieux

Οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» μεταθέτουν τις ευθύνες της απαγόρευσης μετάγγισης αίματος, ύστερα από το θάνατο νεαρής μητέρας στο Κεμπέκ του Καναδά τον περασμένο Οκτώβριο.

Μέλη της οικογένειας της εικοσιεπτά ετών άτυχης Ελωίς Ντεπουί, υποστηρίζουν ότι είχε πεισθεί ν’ αρνηθεί μια, κατά πάσα πιθανότητα σωτήρια για τη ζωή της, μετάγγιση αίματος, ύστερα από την επίσκεψη στο Νοσοκομείο, μελών οργανωμένης επί σκοπού επιτροπής των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ("hospital liaison committee" of Jehovah's Witnesses), μετέδωσε το Καναδικό Διαδικτυακό κανάλι CBC.

Περισσότερα:

ΣΟΚ! «Μάρτυρες του Ιεχωβά» βανδάλισαν αρχαίο ναό!

Έναν ναό τουλάχιστον 7.000 χρόνων βανδάλισαν «Μάρτυρες του Ιεχωβά», στο ανατολικό Μεξικό.

Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του San Bartolo Tutotepec, όπου δέχτηκαν επιθέσεις τουλάχιστον 10 βωμοί με τη δικαιολογία πως δεν ήταν χριστιανικοί, επειδή κατασκευάστηκαν από τον ιθαγενή λαό των Otomi.

Περισσότερα:

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: - ΟΔΥΝΗΡΗ ΟΣΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Με ποικίλες διαδικασίες η εταιρεία «Σκοπιά» συγκαλύπτει την παιδική κακοποίηση ανάμεσα στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Η ιστορία της Κάντις Κόντι (Candace Conti)


Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

... «Οι ‘πρεσβύτεροι’ στην κοινότητά μου γνώριζαν ότι υπήρχε ένας «λύκος» ανάμεσά μας. Αλλά, απειλούσαν με τιμωρίες όσους μιλούσαν και απεκάλυπταν τα όσα εγίνοντο»...

Η Candace Conti ήταν το πρώτο θύμα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που δικαιώθηκε δικαστικά εναντίον της εταιρείας «Σκοπιά» (Watchtower)

Η Κάντις Κόντι όταν ήταν μικρή (Photograph: Candace Conti)

Περισσότερα:

ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: - ΟΔΥΝΗΡΗ ΟΣΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Με ποικίλες διαδικασίες η εταιρεία «Σκοπιά» συγκαλύπτει την παιδική κακοποίηση ανάμεσα στους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Η ιστορία της Κάντις Κόντι (Candace Conti)

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

... «Οι ‘πρεσβύτεροι’ στην κοινότητά μου γνώριζαν ότι υπήρχε ένας «λύκος» ανάμεσά μας. Αλλά, απειλούσαν με τιμωρίες όσους μιλούσαν και απεκάλυπταν τα όσα εγίνοντο»...

Η Candace Conti ήταν το πρώτο θύμα παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης που δικαιώθηκε δικαστικά εναντίον της εταιρείας «Σκοπιά» (Watchtower)

Η Κάντις Κόντι όταν ήταν μικρή (Photograph: Candace Conti)

Είναι διαφορετικό να μεγαλώνεις σε μια οικογένεια όπου όλοι είναι «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Όταν ήμουν μικρή, ποτέ δεν γιορτάζαμε τα γενέθλια ή τα Χριστούγεννα ή εθνικές επετείους. Ούτε εγώ αλλά, ούτε και κανείς απ’όσους ήξερα, είχαμε συναναστροφή με οικογένειες που δεν ήσαν «Μάρτυρες του Ιεχωβά».

Περισσότερα:

Σχόλιο σε ρεπορτάζ της εφημερίδας City, για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στην Κύπρο

Του Δημοσιογράφου Σπύρου Αργυρού

Ειδικού Ερευνητή επί των αιρέσεων

Με έκπληξη διαβάσαμε στις 18 Σεπτεμβρίου 2015, ρεπορτάζ της εφημερίδας City, το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Πάρης Δημητριάδης, σε σχέση με τους λεγομένους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στην Κύπρο.

Όπως είναι γνωστό, η σωστή δημοσιογραφία επιτάσσει, σ’ ένα θέμα ν’ ακούγονται και οι αντίθετες απόψεις, ενώ ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να παίρνει το μέρος της μιας ή της άλλης παράταξης, αλλά ν’ αφήνει τους αναγνώστες του να βγάζουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους.

Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, ο εν λόγω δημοσιογράφος φανερά προκατειλημμένος, κατηγορεί μεταξύ άλλων την Ορθόδοξη Εκκλησία για τρομολαγνία και ότι οι υπόλοιποι χριστιανοί που χαρακτηρίζουν τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά» ως πεπλανημένα πρόβατα, είναι πωρωμένοι.

Πρόσφατα ο εν λόγω δημοσιογράφος έκανε τον κόπο να επισκεφτεί το Παλαί Ντε Σπορ της Λεμεσού, για να παρακολουθήσει την περιφερειακή Συνέλευση των οπαδών της εταιρείας Σκοπιά (βλέπε «Μάρτυρες του Ιεχωβά»). Δεν μπήκε όμως στη βάσανο να μελετήσει την ιστορία των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», τι πίστευαν και τι πιστεύουν.

 Αφού ο κ. Δημητριάδης φέρεται ν’ απέκρυψε από τους αναγνώστες του την πραγματική εικόνα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», θα προσπαθήσουμε εμείς να τους σκιαγραφήσουμε, ανασκευάζοντας πολλές ανακρίβειες από το ρεπορτάζ του.

Περισσότερα:

«Έφυγα από τους Μάρτυρες του Ιεχωβά»

Η προσωπική μαρτυρία του Paul Grundy

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Όταν ο Αρμαγεδδών (το τέλος του κόσμου) δεν ήλθε, ο Πωλ άρχισε να αμφισβητεί τη θρησκεία η οποία είχε επηρεάσει όλη του τη ζωή.

Ο Πωλ μεγάλωσε σαν «Μάρτυρας του Ιεχωβά» σε μια στοργική οικογένεια στο Hobart της Αυστραλίας.

Μεγάλωσε νομίζοντας ότι δεν θα πεθάνει ποτέ. Ο ίδιος πίστευε ότι δεν θα προλάβαινε καν να ολοκληρώσει το σχολείο πριν τον «Αρμαγεδδώνα»…

Αλλά και το σχολείο τελείωσε και πανεπιστήμιο πήγε.

Περισσότερα:

ΧΙΛΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

Ιερεύς Σωτήριος Αθανασούλιας
Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΚΑΙ ΑΙΡΕΣΙΣ
ΤΕΥΧΟΣ  91  ΤΡΙΠΟΛΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

σχατολογία στήν πηρεσία τς τρομοκράτησης

σχατολογία, δηλαδή διδασκαλία γιά τό τέλος το παρόντος κόσμου καί τς παρούσης ζως, εναι σπουδαιότατο καί ναπόσπαστο στοιχεο τς διδασκαλίας το Χριστο καί τς πίστης τς κκλησίας μας. Στήν αθεντική λειτουργία της, ποτελε πολύτιμη πυξίδα προσανατολισμο το νθρώπου. Μς ποδεικνύει τήν αθεντική πορεία μας καί μς κατευθύνει πρός τόν τελικό προορισμό μας

Περισσότερα:

Αἱ πλάναι τῶν Ἰεχωβιτῶν περὶ τὴν Θεότητα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ

(3ον Τελευταῖον)

 Kapsanis

Ἐπὶ τῇ συμπληρώσει ἑνὸς ἔτους ἀπὸ τὴν κοίμησιν τοῦ π. Γεωργίου Καψάνη παραθέτομεν ἀπὸ τὸ βιβλίον του «Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΙΤΩΝ» τὸ κεφάλαιον μὲ τίτλον «Ἡ Θεότης τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ»:

Ἂς δοῦμε ὅμως καὶ τὰ χωρία ἐκεῖνα, τὰ ὁποῖα δὲν ἐπιδέχονται παρερμηνεία καὶ τὰ ὁποῖα οἱ ἰεχωβῖτες παρασιωποῦν, ὅπως μοῦ δίδεται ἡ εὐκαιρία νὰ διαπιστώσω κάθε φορά, ποὺ συζητῶ μὲ ἀνθρώπους ποὺ προσηλυτίζουν καὶ στοὺς ὁποίους οὔτε κἄν τὰ ἀναφέρουν:

Περισσότερα:

Αἱ πλάναι τῶν Ἰεχωβιτῶν περὶ τὴν Θεότητα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ (2ον)

Kapsanis

Τρία χωρία ἐπιστρατεύουν οἱ Ἰεχωβίτες, γιὰ νὰ ἀποδείξουν τὶς πλάνες τους ὡς ἀληθεῖς:
α) «Τάδε λέγει ὁ ἀμήν, ὁ μάρτυς ὁ πιστὸς καὶ ἀληθινός, ἡ ἀρχὴ τῆς κτίσεως τοῦ Θεοῦ» (Ἀποκ. γ´ 14).
Ἀπὸ τὸ χωρίο αὐτὸ συνάγουν ὅτι ὁ Χριστὸς εἶναι κτίσμα τοῦ Πατρός. Ἀλλὰ ὁ Ἀμὴν ἑβραϊστὶ σημαίνει «ὁ ἀληθινὸς» (Ἀμὴν = ἀληθῶς, ὁ Ἀμὴν ἐνάρθρως = ὁ μόνος ἀληθινὸς) ἰδιότης ποὺ ἀποδίδεται μόνο στὸν Θεό.

Περισσότερα:

Αἱ πλάναι τῶν Ἰεχωβιτῶν περὶ τὴν Θεότητα τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ (1ον)

Ἐπὶ τῇ συμπληρώσει ἑνὸς ἔτους ἀπὸ τὴν κοίμησιν τοῦ  π. Γεωργίου Καψάνη παραθέτομεν ἀπὸ τὸ βιβλίον του «Η ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ  ΠΙΣΤΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΙΤΩΝ» τὸ κεφάλαιον μὲ τίτλον «Ἡ Θεότης τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ»:

Kapsanis

«Πιστεύουμε οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοὶ ὅτι σωζόμεθα ὄχι διότι ἀκολουθοῦμε ἁπλῶς τὶς ἠθικὲς ἀρχές, ποὺ δίδαξε ὁ Χριστός, ἀλλά διότι ἑνούμεθα μαζί Του καὶ ἔτσι ἡ θνητή, πεσοῦσα καὶ χωρισμένη ἀπὸ τὸν Θεὸ ἀνθρωπίνη φύσις μας, ζωοποιεῖται, ἐπανασυνδέεται μὲ τὸν Θεό, ἀθανατοποιεῖται καὶ θεοῦται.

Περισσότερα:

«Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ» Γιά μία ἀκόμη φορά: «Ὄχι προσευχή στόν Χριστό»

Τοῦ πρωτ. π. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου, Ἐπικ. Καθ. Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ

mart

Μέ τό θέμα αὐτό ἔχουμε ἀσχοληθεῖ στό παρελθόν καί ἄλλη φορά. Θά ἀσχοληθοῦμε γιά μία ἀκόμη. Ὄχι μόνο γιατί δείχνει πόσο τραγικές εἶναι οἱ συνέπειες τῆς πλάνης, κάτι πού διαχρονικά τό ὑπογραμμίζουν οἱ ἅγιοι Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀλλά καί γιατί ἀποδεικνύει τό θέμα αὐτό ἀπό μόνο του ὅτι οἱ αὐτοαποκαλούμενοι «Χριστιανοί Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ», ὡς Νεοαρειανοί, δέν ἔχουν καμία σχέση μέ τόν αὐθεντικό καί γνήσιο Χριστιανισμό.

Περισσότερα:

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

marty

Χρήστος Σαλταούρας


Οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά διαδίδουν μία παράφραση της Βίβλου που την ονομάζουν Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ). Στο παρόν άρθρο θα δούμε μία περίπτωση αλλοίωσης του Ιερού κειμένου από τους Χιλιαστές της Σκοπιάς.
Θα εξετάσουμε πρώτα το Εβραϊκό κείμενο του χωρίου Ζαχαρίας 7:8-13 και κατόπιν θα δούμε πως το διαστρέφει ΜΝΚ.

Διαβάστε εδώ:

Ἡ σύγχρονος αἱρετικὴ ἐσχατολογία

Δ. «Οἱ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ» 

Τοῦ πρωτ. π. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου, Ἐπικ. Καθ. Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ

Jehov..

αἵρεση τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ» δέν ἔχει προηγούμενο στήν παγκόσμια ἱστορία γιά τό εὖρος καί τό πλῆθος τῶν παράδοξων καί ἀντιγραφικῶν ἐσχατολογικῶν κακοδοξιῶν της, ἀλλά καί γιά τόν ἀριθμό τῶν ψευδοπροφητειῶν της σχετικά μέ τό τέλος τοῦ κόσμου.

Βασικοί ἄξονες τῆς αἱρετικῆς ἐσχατολογίας τῶν «Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ» εἶναι οἱ κάτωθι:

Περισσότερα:

Το πένθος ως μέσο προσηλυτισμού για τη Σκοπιά

Της Αλεξίας Κρηνίτη

skopi

Από τις πιο δύσκολες και καθοριστικές στιγμές στη ζωή μας είναι ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου. Όση παρηγοριά και αν μας προσφέρει η ελπίδα της Ανάστασης, δεν παύει η περίοδος πένθους να είναι δύσκολη και να μας καθιστά συναισθηματικά ευάλωτους. Επιπλέον, ως άνθρωποι έχουμε αδυναμίες, π.χ. μπορεί η απώλεια του αγαπημένου μας προσώπου να σταθεί αφορμή για ολιγοπιστία. Και ας μην ξεχνάμε ότι σημαντικός αριθμός συνανθρώπων μας δηλώνουν άθεοι και κατά συνέπεια, η Ανάσταση που προσδοκούμε οι Χριστιανοί δεν μπορεί να τους προσφέρει καμία παρηγοριά. 

Περισσότερα:

«Μάρτυρες του Ιεχωβά»: Λάθη, ψέματα, αντιφάσεις και πως το «ζωηρότερο φώς» αποδεικνύεται σκοτάδι από την εποχή του Ρώσσελ

sko

Του Γεωργίου Διαμαντίδη

Σ’ αυτό το άρθρο, αγαπητοί, θα δημοσιεύσουμε με ντοκουμέντα, φωτογραφίες, μέσα από τα κείμενα της Εταιρείας «Σκοπιάς».

Θα δούμε σ’ αυτά τα κείμενα της Εταιρείας, ένα προς ένα, τις αντιφάσεις, τα ψέματα και τις βλάσφημες κακοδοξίες της. Αν κανείς ερευνήσει, τη διδασκαλία της «Σκοπιάς», από την εποχή του ιδρυτού της Κ. Ρώσσελ, μέχρι και σήμερα, θα δει το τραγέλαφο των αντιφάσεών της.

διαβάστε εδώ:

ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Της κ. Άννας Μπουρδάκου, μέλους του Πν. Σ. της Π.Ε.Γ.

je

 Η εταιρία «Σκοπιά» πραγματοποιεί κά­θε χρόνο μια τριήμερη συνέλευση. Η φε­τινή έγινε από 27 έως 29 Ιουνίου 2014, στο κεντρικό στάδιο Ο.Α.Κ.Α. στο Μαρούσι. Κύριο θέμα της ήταν η ίδρυση της «βασι­λείας του Ιησού Χριστού αοράτως στους ουρανούς». Ο Ιησούς Χριστός κυβερνάει με την «Βασιλεία Του, από το 1914 έως σήμε­ρα, το 2014. Εορτή δηλαδή 100 χρόνων της «κυβέρνησης - βασιλείας», η οποία είναι μία πραγματική «Κυβέρνηση» αφού έχει:

«ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥ­ΣΙΑ»,

«ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΩΜΑ» (ο Ιησούς Χρι­στός έχει 144.000 συγκυβερνήτες),

«ΣΤΡΑ­ΤΕΥΜΑ» (Αποτελείται από κραταιούς αγγέλους),

«ΕΔΡΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ».

«Ο θρόνος του Ιησού Χριστού είναι στον ουρανό στο πλευρό του Πατέρα του. Ο ουρανός είναι η μεγαλοπρεπής κατοικία της αγιότητας και δόξας τον Ιεχωβά (Ησ. 69:15) Πρόκειται για πραγματικό τόπο. ΝΑΙ και μάλιστα πολύ περισσότερο από οποιαδήπο­τε πρωτεύουσα ή κυβερνητικό κτίριο μπο­ρείτε να δείτε, διότι τα ουράνια πράγματα δεν φθείρονται (Ματθ. 6:20)».

«ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΓΗ». «Σήμερα οι υπήκοοι του Ιεχωβά, μοιάζουν με ξένους κατοί­κους, που ζουν σαν νομοταγείς πολίτες σε κάθε χώρα και έθνος».

Περισσότερα:

Η ΨΕΥΤΟΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΗΣ ΧΙΛΙΕΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟ 1925

Του Γεωργίου Διαμαντίδη

Jeh1

Ο Χριστός ως Βασιλιάς. Από το έντυπο των Μαρτύρων του Ιεχωβά

«Η Κυβέρνηση που θα φέρει τον Παράδεισο» 

Πρόσφατα είχα μια συζήτηση, με έναν «Μάρτυρα του Ιεχωβά», σ’ ένα ζαχαροπλαστείο. Μιλούσαμε για διάφορα θέματα. Φυσικά δεν συμφώνησε σε τίποτα μαζί μου. Μετά από  την πολύωρη συζήτηση που είχαμε,  φτάσαμε στο θέμα των  ημερομηνιών «σταθμών» για την Οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», «Σκοπιά», δηλαδή για το «1874», «1914»και το «1925».  Όταν όμως του εξήγησα, για τις ημερομηνίες αυτές, τι ακριβώς είχε πει η Οργάνωση του πως θα συνέβαινε, δήλωσε άγνοια. Όμως εγώ επέμενα, ότι πράγματι αυτά που υποστήριζα τα είχε πει η «Σκοπιά». Κάποια στιγμή θύμωσε, άρχισε να μου φωνάζει και να με αποκαλεί ψεύτη. Τον ρώτησα, που ακριβώς  λέω ψέματα και γιατί φωνάζει;  Η απάντησή  του  ήταν: 

«ΞΕΡΕΙΣ ΕΓΩ ΧΤΥΠΑΩ, ΤΣΕΚΟΥΡΩΝΩ»!!!... 

Ναι, καλά το διαβάσετε, υπήρχαν και αυτόπτες μάρτυρες! Άλλωστε δεν είναι πρώτη φορά που με απειλεί «ΜτΙ», αλλά η τρίτη.  

Το πρώτο πράγμα που συμβαίνει με τους «ΜτΙ», όταν φτάνουν σε αδιέξοδο είναι, να συκοφαντούν τους συνομιλητές τους. 

Στο  το τέλος του διαλόγου όμως, ο «ΜτΙ», μου ζήτησε  συγγνώμη για την συμπεριφορά του!  Με ρώτησε  επίσης, δύο φορές  αν ήμουν παλιότερα «ΜτΙ», και του απάντησα πως όχι. 

Μάλιστα, τον ρώτησα, γιατί  μου έκανε αυτή την ερώτηση, αν δηλαδή ήμουν ποτέ «ΜτΙ»; Δεν απάντησε! 

Ο διάλογος λοιπόν που έγινε με τον «ΜτΙ», ήταν η αιτία να γραφτεί το άρθρο αυτό.  

Ξεκινώντας, παραθέτουμε κάποια λόγια του δευτέρου προέδρου της Εταιρίας «Σκοπιά», του Ιωσήφ Ρόδερφορδ.         

«Επί παραδείγματι, τον Οκτώβριον του 1929, εις επίσημον γεύμα παρατεθέν εν Νέα ‘Υόρκη, εξεφωνήθη λόγος υπό του πρωθυπουργού της Βρεττανικής Αυτοκρατορίας επί παρουσία των κυριωτέρων Αμερικανών υποστηρικτών της Κοινωνίας των Εθνών, ως και των μελών του Συμβουλίου επί των Εξωτερικών Υποθέσεων εν τη μεγάλη μητροπόλει. 

Περισσότερα:

Στην Ισπανία βρέθηκε ο 5χρονος που άρπαξαν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» γονείς του από το νοσοκομείο

Asia

Στην Ισπανία εντοπίστηκε το πεντάχρονο αγοράκι από τη Βρετανία που πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο και είχε απαχθεί από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν από τους ίδιους του τους γονείς, οι οποίοι είναι «Μάρτυρες του Ιεχωβά». Ο πατέρας όσο και η μητέρα του φέρονται να έχουν συλληφθεί, όπως ανακοίνωσε η ισπανική αστυνομία.

«Ο Άσια Κινγκ βρισκόταν σε ξενοδοχείο 3 χιλιόμετρα από το Βελέζ Μάλαγα (στη νότια Ισπανία) και εισήχθη στο νοσοκομείο.

Το παιδί «βρέθηκε. Είναι στην Ισπανία με τη μαμά και τον μπαμπά του», έγραψε στην ιστοσελίδα της η αστυνομία στο Χαμσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Άσια είχε απαχθεί από νοσηλευτικό ίδρυμα του Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία και από τότε αναζητούνταν οι γονείς του και τα έξι αδέλφια του καθώς όλοι τους είχαν αναχωρήσει από το βρετανικό έδαφος.

Περισσότερα:

Η Ρωσία απαγόρευσε βιβλία εξτρεμιστικού περιεχομένου (ισλαμιστών, ΄Μαρτύρων Ιεχωβά’, ναζιστών κλπ) στην Κριμαία

extreme

Η θρησκευτική διοίκηση των μουσουλμάνων της Κριμαίας  ζήτησε από τους μουσουλμάνους που ζουν στην Κριμαία να καταστρέψουν τα βιβλία και το υλικό που βρίσκεται στη ρωσική «μαύρη» λίστα (τρομοκρατίας).

Περίπου 300.000 μουσουλμάνοι στην Κριμαία, που είναι κυρίως Τάταροι, πρέπει να προσαρμοσθούν με το ρωσικό δίκαιο, το οποίο εφαρμόσθηκε και στη χερσόνησο του Εύξεινου Πόντου, μετά από δημοψήφισμα που έγινε το Μάρτιο.

Περισσότερα:

ΙΕΧΩΒΑ: ΕΝΑ ΤΕΧΝΗΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ

iexova

Κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινίσουμε πως όνομα που να προσδιορίζει το Θεό είναι αδύνατο να υπάρξει. Γιατί όχι μόνο η ανθρώπινη γλώσσα είναι αδύνατο να βρει –λόγω του πεπερασμένου της φύσης της– λέξη που να προσδιορίζει και να εξαντλεί τελείως την έννοια Θεός, αλλά και γιατί αν ο Θεός κλειστεί μέσα στα στενά όρια του ονόματος παύει να είναι Θεός. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, στο τι εννοούμε πως κλείνουμε σε όρια όταν ονομάσουμε κάτι, ας φέρουμε ένα παράδειγμα.

Δείτε το άρθρο:

Οι εντυπώσεις μου από την ετήσια διεθνή συνέλευση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Αλεξία Κρηνίτη

jehovah15Jul

Έχετε βρεθεί ποτέ μέσα σε ένα φαστ φουντ; Θυμάστε πόσο λαχταριστά, ζουμερά, τεράστια και φρέσκα φαίνονται τα μπέργκερ στις φωτογραφίες; Σκεφτείτε λίγο και πώς είναι τα πραγματικά μπέργκερ, που μας σερβίρουν οι υπάλληλοι: μικρά, μπαγιάτικα, με υλικά αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας. Έτσι, έχετε μια αρκετά καλή εικόνα του πόσο διαφέρει στην πραγματικότητα η ετήσια συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά από τον τρόπο, που παρουσιάζεται στα έντυπά τους!
Ας πάρουμε όμως το θέμα από την αρχή: Στις 27 – 29 Ιουνίου, διεξήχθη στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ετήσια διεθνής συνέλευση των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Όσοι αναγνώστες μας κατοικούν στην Αθήνα, είναι πολύ πιθανό τη βδομάδα που προηγήθηκε της συνέλευσης να πρόσεξαν ομάδες ΜτΙ από διάφορες χώρες, με τις κονκάρδες τους να περιηγούνται στην πόλη μας. Επίσης, ίσως πρόσεξαν και μια αυξημένη δράση της Σκοπιάς στο λεγόμενο «έργο». Μέσα σε 5 μέρες, έλαβα τρεις φορές την πρόσκληση για τη συνέλευσή τους!

Περισσότερα:

Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου περί της ετησίας Συνελεύσεως Περιφερείας των λεγομένων "Μαρτύρων του Ιεχωβά"

JEHOVAH

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ 2951/4.6.2014

Πρός
Τό Χριστεπώνυμον Πλήρωμα
Τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
 

Θέμα : «Περί τῆς ἐτησίας Συνελεύσεως Περιφερείας τῶν λεγομένων "Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ"»

Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,

Πραγματοποιεῖται στήν Ἀθήνα, στό τέλος τοῦ τρέχοντος μηνός Ἰουνίου, ἡ ἐτήσια Συνέλευση Περιφερείας τῶν λεγομένων «Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ».

Δεδομένου ὅτι στήν Πατρίδα μας εἶναι συνταγματικῶς κατοχυρωμένη καί σεβαστή ἡ θρησκευτική ἐλευθερία, τήν ὁποία σέβεται πρωτίστως ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, μέ ἀφορμή τήν προαναγγελθεῖσα συνέλευση, στό πλαίσιο τῆς ἐν Χριστῷ ποιμαντικῆς εὐθύνης της γιά τήν προφύλαξη τοῦ Ὀρθοδόξου Πληρώματος ἀπό τή δράση τῶν διαφόρων αἱρετικῶν, οἱ ὁποῖοι στήν Ἁγία Γραφή χαρακτηρίζονται ὡς «λύκοι βαρεῖς» (Πράξ. 20, 29), ἐπιθυμεῖ νά σᾶς ὑπενθυμίσει τά ἀκόλουθα : 

α) Οἱ διδασκαλίες τῶν λεγομένων «Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ» τῆς μετοχικῆς ἑταιρείας «Σκοπιά» ἀποτελοῦν, κατά τά νεώτερα χρόνια, ἐπανεμφάνιση πλήθους αἱρετικῶν δίδασκαλιῶν, οἱ ὁποῖες ἐμφανίσθηκαν ἀνά τούς αἰῶνες. 

Περισσότερα:

«Μάρτυρες του Ιεχωβά» και Ιερά Παράδοση

martyre

Εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί ακολουθούμε πιστά την Αγία Γραφή, και κρατούμε την Ιερά Παράδοση. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που διαφωνούμε με τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά», οι οποίοι δεν δέχονται την Ιερά Παράδοση.
Σε αυτό το άρθρο θα σταθούμε στην θέση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» προς την Ιερά Παράδοση, και θα εξετάσουμε την άποψη της Αγίας Γραφής, και αν δικαίως διαφωνούν, ρίχνοντας μια γρήγορη ματιά στα έντυπα που μας προσφέρουν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» όταν μας επισκέπτονται στα σπίτια μας.

Μερικά από τα έντυπα που μας έχουν προσφέρει οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι αυτά που παρουσιάζονται στο άρθρο μας.

Περισσότερα:

ΟΙ ΧΙΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Του Πρωτ. Βασιλείου Α. Γεωργοπούλου, Λέκτορος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

xiliast1

 Συνηθισμένη πρακτική καί τακτική τῆς ἑταιρείας Σκοπιά  εἶναι ἡ ἀπόρριψη κάθε χριστιανικῆς ἑορτῆς  ἤ ἡ κακοποίηση καί διαστρέβλωση τοῦ θεολογικοῦ περιεχομένου της. Ἀπό τήν πρακτική αὐτή δέν ἐξαιρέθηκε οὔτε ἡ ἑορτή τοῦ Πάσχα πού τήν ἀπέρριψαν καθώς ἀρνοῦνται τήν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ. Ἀντιθέτως, οἱ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ, γιορτάζουν στή θέση τοῦ Πάσχα «τήν τήρηση τῆς Ἀνάμνησης τοῦ θανάτου τοῦ Ἰησοῦ »1 .

Ἡ Ἀνάμνηση τοῦ θανάτου  τοῦ Χριστοῦ πού τόν θεωροῦν ἁπλῶς "ὡς τόν μεγαλύτερο ἄνθρωπο πού ἔζησε ποτέ " εἶναι κατά τούς Χιλιαστές « ἡ μόνη ἡμέρα κάθε χρόνο πού πρέπει νά τηροῦν μέ εἰδικό τρόπο»3.

Περισσότερα:

Νέα μέθοδος προσηλυτισμού των Χιλιαστών

maryr2

Ἀναγνώστης μας ἀπὸ τὸ Χαλάνδρι μᾶς γράφει: «Ὁ φάκελος, τὸν ὁποῖον σᾶς ἐσωκλείω καὶ ὁ ὁποῖος ἀποτείνεται εἰς τὴν σύζυγόν μου (προφανῶς τὸ ἐπίθετον ἐλήφθη ἐκ τοῦ κώδωνος) ἐτοποθετήθη χθὲς εἰς τὸ γραμματοκιβώτιον τῆς οἰκίας μου, καθὼς καὶ εἰς ἐκεῖνα τῶν γειτόνων μου. Διαπιστοῦται τοιουτοτρόπως ὅτι “οἱ μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ” ἐφαρμόζουν νέαν μέθοδον προσηλυτισμοῦ».

Ὁ φάκελος στὸν ὁποῖο ἀναφέρεται ὁ ἀναγνώστης μας (μᾶς γράφει ἐπωνύμως σημειώνοντας τὴ διεύθυνση καὶ τὸ τηλέφωνο), περιεῖχε προπαγανδιστικὸ φυλλάδιο τῶν λεγόμενων «Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ», δηλαδὴ τῶν Χιλιαστῶν. Ἀλλ’ οἱ Χιλιαστὲς δὲν εἶναι ἁπλῶς αἱρετικοί, εἶναι παναιρετικοί. 

Περισσότερα:

Εγκύκλιος Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας Κοσμά, για τους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

martyr

Ἐν Ἱερᾷ Πόλει Μεσολογγίου τῇ 1ῇ Ἀπριλίου 2014

Ἀριθ. Πρωτ.:  327

Π Ο Ι Μ Α Ν Τ Ο Ρ Ι Κ Η  Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο Σ

(ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ  ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 65)

ΚΟΣΜΑΣ

Ο  ΧΑΡΙΤΙ  ΘΕΟΥ  ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ  ΚΑΙ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ

ΤΗΣ  ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ  ΑΙΤΩΛΙΑΣ  ΚΑΙ  ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ


Πρός  τό  Χριστεπώνυμον  Πλήρωμα 

τῆς  καθ’ ἡμᾶς  Ἱερᾶς  Μητροπόλεως

 

Ἀγαπητοί ἀδελφοί,

Σέ ὁλόκληρη τήν Ὀρθόδοξη Ἑλλάδα μας, τίς δύο προηγούμενες ἑβδομάδες, ὑπήρξε μία κλιμακωτή δραστηριότητα μελῶν τῆς αἱρέσεως «Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ», οἱ ὁποῖοι δυστυχῶς ἐπικαλοῦνται καί τήν προσωνυμία «Χριστιανοί». Σέ πολλές πόλεις καί χωριά διένειμαν προπαγανδιστικά φυλλάδια μέ τά ὅποια προσκαλοῦν ὅλους στήν «τήρηση τῆς ἀναμνήσεως τοῦ θανάτου τοῦ Ἰησοῦ».

Περισσότερα:

Ἡ παραπληροφόρησις τῆς «Σκοπιᾶς»

Τοῦ πρωτ. π. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου,Λέκτορος Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ

skop

Τό 1993 ἐκδόθηκε ἕνα χιλιαστικό ἔντυπο, στό ὁποῖο ἐπιγράφεται «Οἱ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ στην Ἑλλάδα». Εἶναι ἕνα ἔντυπο, τό ὁποῖο κατά τήν συνήθεια τῆς μετοχικῆς ἑταιρείας «Σκοπιά», ὡραιοποιεῖ τήν πραγματικότητα σχετικά μέ τήν ἀκραία αὐτή αἵρεση καί την ταυτοχρόνως μετοχική ἑταιρεία καί κάνει ἐπιλεκτική καί κατευθυνόμενη καταγραφή τῆς ἱστορίας τῶν Χιλιαστῶν στήν Ἑλλάδα. Στό ἴδιο ἔντυπο ὑπάρχουν ἐπίσης δυσφημιστικές καί ἀνακριβεῖς ἀναφορές τόσο γιά τήν Πατρίδα μας ὅσο καί γιά τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας.

Περισσότερα:

ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ»

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΤΑΙ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ; 

ΓΕΩΡΓΟΥ ΚΡΙΠΠΑ
Δρ. Συνταγμ. Δικαίου

 xiliast

 [...]Η προαναφερόμενη περί απαγορεύσεως προσηλυτισμού ελληνική διάταξη έχει φθάσει ως γνωστόν και μέχρι του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έχει επ’ αυτής εκδοθεί η από 25.5.1993 απόφαση του δικαστηρίου αυτού (υπόθεση Κοκκινάκη κατά Ελλάδος Νομικό Βήμα 42 σελ. 528). 

Δια της προσφυγής του ο Κοκκινάκης (Χιλιαστής καταδικασθείς στην Ελλάδα επί προσηλυτισμώ) προσέβαλε την ελληνική απόφαση του Αρείου Πάγου που επεκύρωσε την καταδίκη του και εζήτησε την ακύρωσή της και την καταδίκη της Ελλάδος, ισχυριζόμενος ότι και η καταδίκη του και η ως άνω ελληνική διάταξη που τιμωρεί τον προσηλυ­τισμό παρεβίασαν το περί θρησκευτικής ελευθερίας άρθρο 9 της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και άλλες διατάξεις της συμβάσεως αυτής.

Περισσότερα:

ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΙ «ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»;

ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

jeho

Ποιοι είναι οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

      Ορισμένοι τους τοποθετούν ως μια αίρεση  στον ευρύτερο προτεσταντικό χώρο. Δεν πρόκειται όμως για «καθαρή» θρησκεία, αλλά για μια πολυεθνική εμπορική μετοχική εταιρεία, με τον τίτλο: «ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΚΟΠΙΑ», η οποία εδρεύει και δραστηριοποιείται στο Μπρούκλιν των Η.Π.Α., με παραρτήματα σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε τις εργασίες της το 1884 και ιδρυτής της υπήρξε ο Κάρολος Ρώσελ. Από τότε και ως τα σήμερα εκδίδει τα περιοδικά «ΣΚΟΠΙΑ» και «ΞΥΠΝΑ», με τα οποία διαδίδει σε όλο τον κόσμο τις χονδροκομμένες πλάνες της, συνοψίζοντας όλες τις αντιχριστιανικές αιρετικές διδασκαλίες του παρελθόντος. Σύμφωνα με την οργάνωση, η τυφλή πίστη στις δοξασίες της και η προώθηση των εκδοτικών προϊόντων της, είναι η «αληθινή λατρεία του Ιεχωβά»! Ονομάζονται «Μάρτυρες του Ιεχωβά» και «Χιλιαστές», από τη δοξασία τους της δήθεν «χιλιετούς βασιλείας του Χριστού στη γη». Στην αρχή ονομάζονταν «Σπουδαστές των Γραφών».  

Περισσότερα:

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ

ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΟΥΡΔΑΚΟΥ

martyres

     Το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε είναι: εάν οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» (μ.τ.Ι.) είναι επικίνδυνοι. Όλοι γνωρίζουμε τους ανθρώπους αυτούς.  Καθημερινά τους συναντάμε στους δρόμους, στις πλατείες, στο σταθμό του ηλεκτρικού, ακόμη έρχονται και στα σπίτια μας.  Αυτό που κάνουν οι «μ.τ.Ι.», το γνωστό «έργο» όπως το ονομάζουν, είναι η αγνή λατρεία που προσφέρουν στον Ιεχωβά.

     Η εταιρεία «Σκοπιά» εκπαιδεύει τους οπαδούς της, σε τέσσερεις η πέντε ημέρες την εβδομάδα στις περίφημες συναθροίσεις , όπως τις ονομάζει.  Εκεί αρχίζει η πλύση εγκεφάλου των θυμάτων. Την εκπαίδευση αυτή έχουν αναλάβει άτομα εγκεκριμένα από την εταιρεία (διορισμένα), όπως τους ονομάζει.  Αυτοί με τη σειρά τους εκτελούν εντολές από τα ανώτερα στελέχη της «Σκοπιάς», δηλαδή από μία ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι μόνοι τους έχουν ανακηρυχθεί, ως προφητική τάξη, ως κανάλι και αγωγός του Θεού, ως ο «πιστός και φρόνιμος δούλος».  Είναι οι μόνοι αδελφοί του Ιησού.  Ο λόγος αυτών είναι η μόνη σωτήρια αλήθεια του Ιεχωβά.  Δεν έχει ουδείς το δικαίωμα από τους οπαδούς να αμφισβητήσει τις διδαχές που τους παρέχονται διότι «ανταρσία εναντίον του «δούλου», ανταρσία εναντίον του Ιεχωβά».

Περισσότερα:

«ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΑΥΤΟΥ»

Της κ. Άννας Μπουρδάκου, μέλους του Πν. Σ. της Π.Ε.Γ

 skopia

Η εταιρία «Σκοπιά», όπως είναι γνωστό, εκδίδει το ετήσιο «Βιβλίο του έτους». Σ' αυτό παρουσιάζει τις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο κατά την διάρκεια του περασμένου χρόνου. Εκείνο που ενδιαφέρει κυρίως τον ερευνητή της ιστορίας της από την ίδρυσή της, αλλά και πολλούς αναγνώστες, είναι οι διδασκαλίες της, που συνεχώς αλλάζουν.
Ένα ευαίσθητο σημείο για το οποίο δεν υπάρχουν διευκρινήσεις εκ μέρους της εταιρίας «Σκοπιά» είναι οι αυξομειώσεις του αριθμού του «υπολοίπου των χρισμένων». Αυτοί οι «χρισμένοι», αντί να μειώνονται λόγω θανάτου και με δεδομένο ότι η «θύρα για την βασιλεία των ουρανών» έκλεισε το 1935, αυξάνονται. Η αύξηση αυτή σημειώνεται ειδικά τελευταία, αφού το 2011 «το υπόλοιπο» ήταν 11.824 άτομα ενώ το 2012 ήταν 12.604. Πέραν του ότι η αύξηση αυτή είναι σημαντική σαν αριθμός, είναι και αδιανόητη καθώς η αύξηση και κατά ένα μόνο άτομο, καταρρίπτει την όλη διδασκαλία της εταιρίας. Ερευνώντας τη «Σκοπιά» για την «αλήθεια» που κηρύττει και ανατρέχοντας στο «Βιβλίο του έτους», του 1983, στη σ. 81, διαβάζουμε ότι το 1982 υπήρχαν 9.529 «χρι¬σμένοι». Από τον αριθμό αυτό προκύπτει ότι, αντί για μείωση, σε μία τριακονταετία υπήρξε αύξηση 3.075 «χρισμένων».

Περισσότερα:

Η άρνηση των «μαρτύρων του Ιεχωβά» να δεχθούν την χριστιανική χρονολόγηση

Από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

jehova


Ἡ ἐνανθρώπιση τοῦ Θεοῦ Λόγου εἶναι τὸ σημαντικότερο γεγονὸς τῆς ἀνθρώπινης ἱστορίας.
Ὁ αἰώνιος, ἄπειρος καὶ ἄναρχος Θεός, ὁ κατὰ φύσιν Υἱὸς τοῦ Θεοῦ καταδέχτηκε νὰ αὐτοπεριορισθῆ στὸν χῶρο καὶ τὸν χρόνο.
Νὰ γίνει ἄνθρωπος, ὑλοποιώντας τὸ προαιώνιο σχέδιό Του γιὰ τὴ σωτηρία τοῦ πεσόντος στὴν ἁμαρτία ἀνθρωπίνου γένους.
Ἐφόσον ὁ ἄνθρωπος δὲν μποροῦσε πλέον νὰ πραγματοποιήση τὴν δυνατότητα τῆς κατὰ χάριν θεώσεως, πού ἔλαβε κατὰ τὴ δημιουργία του ἐξ’ αἰτίας τῆς ὑποδουλώσεώς του στὴν ἁμαρτία καὶ τὴν φθορά, ὁ Θεὸς τῆς ἀγάπης καὶ τῶν οἰκτιρμῶν ἀνέλαβε νὰ τὸν σώσει καὶ νὰ τὸν ἐπαναφέρει στὸν ἀρχικὸ σκοπό, γιὰ τὸν ὁποῖο τὸν ἔπλασε.
Τὸ ἱστορικὸ λοιπὸν γεγονὸς τῆς σαρκώσεως τοῦ Θεοῦ Λόγου εἶναι ἡ κορυφαία στιγμὴ τῆς ἱστορίας.

Περισσότερα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ «ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ» ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

jeh 

Ἡ ἑταιρεία «Σκοπιά» (ὀργάνωση τῶν ἐπονομαζομένων “χριστιανῶν μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ»), πού δραστηριοποιεῖται καί ἐντός τῶν ὁρίων τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεώς μας, τίς τελευταῖες ἡμέρες ἀπευθύνει πρόσκληση ἀπευθυνόμενη καί στό χριστεπώνυμο ἐκκλησίασμα τῆς Ι. Μητροπόλεώς μας νά συμμετάσχει σέ ἐκδήλωση ποῦ θά γίνει στις 21/06/13, μέ θέμα «Ἀλήθεια: Ποῦ μπορεῖτε νά τή βρεῖτε; Πῶς θά ὠφελήσει ἐσᾶς καί τήν οἰκογένειά σας;
Ἡ τοπική μας Ἐκκλησία, στά πλαίσια τῆς ποιμαντικῆς μέριμνας καί φροντίδας γιά τόν πιστό λαό της, ὀφείλει νά τόν ἐνημερώσει σχετικά μέ τό κεφαλαιώδους σημασίας γιά τή σωτηρία μας θέμα, ὅπως αὐτό διδάσκεται ἀπό τήν Ἁγία Γραφή καί τήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας, ἐπισημαίνοντας τά ἑξῆς :
Πρῶτον, ἡ ἀλήθεια ὑπάρχει καί συναντᾶται μόνο στό Θεανθρώπινο καί μοναδικό Πρόσωπο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Μόνον διά τοῦ Χριστοῦ ἡ ἀλήθεια ἀποκαλύφθηκε στόν κόσμο καί μόνο δί’ Αὐτοῦ μπορεῖ ὁ ἄνθρωπος νά γνωρίσει τόν Θεό καί νά σωθεῖ .

Περισσότερα:

Πρώην «Μάρτυρας του Ιεχωβά», τους κλείνει με πάταγο την πόρτα

Του Chris Johnston

exJehov

 Η Bec Taylor από το Traralgon της Αυστραλίας, ανατράφηκε ως «Μάρτυρας του Ιεχωβά» αλλά πρόσφατα εγκατέλειψε τη σέκτα. 

Περισσότερα:

«Μάρτυρες του Ιεχωβά – Μια σκληρή και άσπλαχνη λατρεία»

 

ReligionNewsBlog.com 

Οι λεγόμενοι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μια σκληρή και άσπλαχνη θρησκεία, υποστήριξε ο Ραφαέλ Αρόν, ψυχολόγος, σύμβουλος και διευθυντής του Συμβουλευτικού Κέντρου σχετικά με τις Καταστροφικές Λατρείες, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας ( CultCounsellingAustralia).
Σύμφωνα με την ημερήσια Αυστραλιανή εφημερίδα «TheAge», η επισήμανση έγινε σε συνέχεια της απόφασης της ομοσπονδιακής Κυβέρνησης να θέσει περιορισμούς στον ορισμό των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, διότι ορισμένες σέκτες (cults), θρησκείες και παραθρησκευτικές ομάδες, χρησιμοποιούν τον όρο αυτό για να αποφεύγουν τη φορολογία.

Περισσότερα:

Νέο ντοκυμαντέρ αποκαλύπτει την αλήθεια για τους λεγόμενους «Μάρτυρες του Ιεχωβά»

JW3

Ένα νέο ντοκυμαντέρ, με τίτλο: Η αλήθεια πρέπει να λεχθεί (Truth Be Told,) ξεκινά στις 27 Μαρτίου στους κινηματογράφους Cobble Hill Cinemas, στο Μπρούκλιν της Αμερικής.
Ο κινηματογράφος βρίσκεται σε απόσταση 300 μέτρων περίπου, από τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», στην περιοχή Brooklyn Heights, σε μια γειτονιά όπου οι περισσότεροι κάτοικοί της είναι μέλη της Οργάνωσης.

Περισσότερα:

Πρώην «πρεσβύτερος» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» κατηγορείται για άσεμνη επίθεση κατά ανήλικης

Του Barney Zwartz
Μετάφραση-επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

JW2Πρώην «πρεσβύτερος» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», ο οποίος ζήτησε συγγνώμη από το φερόμενο θύμα του μέσω του Facebook, αντιμετωπίζει τώρα δύο κατηγορίες για άσεμνη επίθεση.
Ο Ριτσιαρτ Χιλλ θα παρουσιαστεί στο Δικαστήριο της Χαϊδελβέργης, στη Βικτώρια της Αυστραλίας, μετά από ισχυρισμούς εναντίον του, για άσεμνη επίθεση κατά εξάχρονου κοριτσιού, το 1981.

Περισσότερα:

Εντεκάχρονο παιδί σε δικαστική μάχη εναντίον των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Του Barney Zwartz
Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

JW

Εντεκάχρονο παιδί από την πόλη Τράραλγκον, στη Βικτώρια της Αυστραλίας, διέθεσε το χαρτζιλίκι του μαζί με άλλα τρία παιδιά, πληρώνοντας 69.70 δολάρια, προκειμένου να κινήσουν ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».
Ο εντεκάχρονος, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει ενώπιον της κρατικής διερευνητικής επιτροπής, που ασχολείται με το χειρισμό από μέρους των «εκκλησιών» της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ήθελε να εξαναγκάσει την εταιρεία Σκοπιά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» να συμμορφωθεί με τους νόμους που διέπουν την παιδική εργασία.

Περισσότερα:

«ΣΚΟΠΙΑ» : ΑΠΟ ΜΕΤΟΧΙΚΗ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΗ

skopia1

π.Αντωνίου Αλεβιζόπουλου
Τον περασμένο αιώνα (δέκατο έννατο), ο Αμερικανός έμπορος Κάρολος Ρώσσελ ίδρυσε μια ιδιωτική επιχείρηση, που εξελίχθηκε σε μετοχική εταιρεία. Είχε βάλει τα μεγαλύτερα κεφάλαια και γι' αυτό ήταν ισόβιος πρόεδρος. Μετά το θάνατό του (1916) τον διεδέχθη ο Ιωσήφ Ρόδερφορδ (1917-1942) και εκείνον ο Νάθαν Νορρ (1942-1977). Μετά πρόεδρος της εταιρείας έγινε ο Φρέντ Φράνς.

Περισσότερα:

Γυναίκα «Μάρτυρας του Ιεχωβά» πεθαίνει μετά από άρνηση των γονιών της να υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος

policeofficer

Αμπούζα –Νιγηρία

07 Ιανουαρίου 2013

Μετάφραση-επιμέλεια Σώτια Περικλέους

Άλλος ένας συνάνθρωπος μας έχασε τη ζωή του διότι πίστεψε σ’ ένα εγκληματικό δόγμα της εταιρείας «Σκοπιά» των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Γυναίκα αστυνομικός έσβησε στο Εθνικό Νοσοκομείο της Αμπούζα, πρωτεύουσας της Νιγηρίας, όταν οι συγγενείς της αρνήθηκαν ν’ ανάψουν το πράσινο φως προκειμένου να υποβληθεί σε μετάγγιση αίματος.

Ο σύζυγος του θύματος, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων της Νιγηρίας (NAN), επέρριψε την ευθύνη για το θάνατο της γυναίκας του στην οικογένειά της, η οποία αρνείτο πεισματικά να συναινέσει στη μετάγγιση αίματος.

Περισσότερα:

ΠΩΣ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΩΝ «ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ»

Μαρτυρία γυναίκας σε αντιαιρετικό συνέδριο της Παγκύπριας Ένωσης Γονέων

ringgold-kingdom-hall-of-jehovahs-witnesses

Υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα στη ζωή των ανθρώπων, αλλά το να διασπασθεί μια οικογένεια από τις αιρέσεις, πιστεύω ότι είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί.
Εδώ και 27 χρόνια η μεγαλύτερη σε ηλικία αδελφή μου έγινε «Μάρτυρας του Ιεχωβά» αφού προσυλητίστηκε από μια γειτόνισσά μας.
Μετά τη δυσμενή αυτή εξέλιξη, στο σπίτι έγινε μεγάλη φιλονικία. Ο πατέρας μου την έδιωξε από το σπίτι αλλά μετά τη δέχτηκε πίσω. Δυστυχώς μετά από προσπάθεια κατόρθωσε να πείσει και τη μικρότερη μου αδελφή ν’ ασπαστεί και αυτή τα αντιχριστιανικά δόγματα της εταιρείας «Σκοπιά» και να βαπτιστεί «Μάρτυρας του Ιεχωβά» αρνούμενη την Ορθοδοξία. Δεν έμεινε όμως εκεί το κακό. Μετά από λίγο καιρό στις τάξεις της «Σκοπιάς» ενέταξε και μια ξαδέλφη μου. Μέχρι και αυτή τη στιγμή που μιλάμε και τα τρία συγγενικά μου πρόσωπα είναι «Μάρτυρες του Ιεχωβά».

Περισσότερα:

Δικαστήριο στις Η.Π.Α επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 28 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία Σκοπιά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου

Μετάφραση Σώτια Περικλέους

Untitled

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δικαστική απόφαση που αφορά θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από μέλος της εταιρείας Σκοπιά των «Μαρτύρων» του Ιεχωβά».

Δικαστήριο στη Βόρεια Καλιφόρνια, αποφάνθηκε όπως η τοπική οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο βόρειο Fremont, καταβάλει ως αποζημίωση 28 εκατομμύρια δολάρια στην Candace Conti, η οποία είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η δικαστική αυτή απόφαση στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους κακοποιούν τα παιδιά, καθώς και στις θρησκευτικές οργανώσεις οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν και να αποκρύψουν τη σεξουαλική κακοποίηση.

Περισσότερα:

Ημερίδα για τους μάρτυρες του Ιεχωβά από την Ι.Μ. Πειραιώς

MetroPiraiws
Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ, σε συνεργασία με το Γραφείο επί των Αιρέσεων και των Παραθρησκειών, με την πρόθυμη ανταπόκριση του Ιερού ενοριακού Ναού Προφήτου Ηλιού Καστέλλας, διοργάνωσε και πραγματοποίησε την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 4 μ.μ. στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του ως άνω Ιερού Ναού Αντιαιρετική Ημερίδα με θέμα : «Οι πλάνες των ΄Μαρτύρων του Ιεχωβά΄», στην οποία μετείχαν πλήθος κληρικών, οι αρχές του τόπου και ο πιστός λαός της Πειραϊκής Εκκλησίας.

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδος κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Σεραφείμ.

Περισσότερα:

Οι Χιλιαστές και ο Τίμιος Σταυρός του Κυρίου

xiliaste

Πρωτ. Βασίλειος Α. Γεωργόπουλος, Λέκτορας Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ

Ὁ Τίμιος Σταυρός τοῦ Κυρίου ἀποτελεῖ γιά κάθε χριστιανό, ἔκφραση ἀστείρευτης ἀγάπης τοῦ Θεοῦ γιά τό πλάσμα του (Ἰωαν 3, 14-15. 12, 32-33 . Κολ 1, 20),  καύχημα τῆς κατά Χριστόν ἀθλήσεως του (Γαλ 6, 14) καί ἀνίκητο ὅπλο κατά τῶν διαβολικῶν ἐπιβουλῶν.
Ἀναφέρει μέ τή χαρακτηριστική του σαφήνεια και ἀκρίβεια ὁ ἅγ. Ἰωάννης ὁ Δαμασκηνός ὅτι: «Πᾶσα  μέν οὖν πρᾶξις καί θαυματουργία Χριστοῦ μεγίστη καί θεία και θαυμαστή, ἀλλά πάντων ἐστί θαυμαστότερον ὁ τίμιος αὐτοῦ σταυρός».(Ἐκδοσις Ἀκριβής 4, 11, PG 94,1128D). Καί ὁ Μέγας Φώτιος συμπληρώνει: «Τρόπαιον ἐστιν ὁ σταυρός τοῦ Χριστοῦ κατά τοῦ διαβόλου ἱστάμενον • καί τροπαίων τό λαμπρότατον ».( Ἀμφιλόχια. Ἐρώτησις 24, 9, PG 101, 185 D).

Περισσότερα:

Χιλιαστής που αυτοαποκαλείτο Θεός αυτοπυρπολήθηκε στη Μόσχα

Μέλος της εταιρείας «Σκοπιά» των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ο οποίος στο παρελθόν δήλωνε ότι ήταν ο θεός, αυτοπυρπολήθηκε σ’ ένα χωριό έξω από τη Μόσχα.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο χωριό Nakhabino το οποίο βρίσκεται 33 χλμ έξω από τη Ρωσική πρωτεύουσα. Τα εγκαύματα που υπέστη το θύμα ήταν πολύ σοβαρά με αποτέλεσμα να υποκύψει σε αυτά ενώ βρισκόταν στην εντατική του Νοσοκομείου στο οποίο είχε διακομιστεί.

Περισσότερα:

Tρόποι Προσηλυτισμού

Ἡ Τακτική «Πόρτα–Πόρτα» τῶν Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ

Τοῦ Πρωτ. Βασιλείου Ἀ. Γεωργοπούλου, Λέκτωρος Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ

Jehovah5

Στίς πιό συνηθισμένες πρακτικές μεθόδους, γιά τή διάδοση τῶν κακοδοξιῶν τους, πού χρησιμοποιοῦν τά μέλη τῆς μετοχικῆς ἑταιρείας "Σκοπιά", εἶναι ἡ πρακτική τῶν ἐπισκέψεων στίς οἰκίες τῶν ἀνθρώπων, τακτική πού εἶναι γνωστή μέ τήν ὀνομασία ἐπίσκεψη "πόρτα-πόρτα". Εἶναι μιά πρακτική καλά μελετημένη, πού ἔχει συγκεκριμένους στόχους καί συγκεκριμένη μεθοδολογία προσέγγισης μέ ἐναλλακτικές δυνατότητες, ἀναλόγως τό πρόσωπο, πού θά συναντήσουν, τίς πεποιθήσεις του, τή δυνατότητα διαλόγου, πού θά τούς προσφερθεῖ.

Περισσότερα:

Τι περιλαμβάνει η πρακτική της Αποκοπής από τη Σκοπιά

Έχουμε γράψει πολλά για την αντιδημοκρατική και ολοκληρωτική αυτή μέθοδο σε άλλα μας άρθρα. Εδώ όμως, θα δούμε μια περιληπτική αλλά σχεδόν πλήρη περιγραφή της Αποκοπής, με τις διάφορες παραμέτρους και διακρίσεις του θέματος. 1. Τι είναι η Αποκοπή και πώς εφαρμόζεται 2. Αποσυνταύτιση 3. Αποστασία 4. Αντιρρήσεις ως προς τα ανθρώπινα δικαιώματα 1. Τι είναι η Αποκοπή και πώς εφαρμόζεται

Περισσότερα:

Εγκύκλιος Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής περί εκδηλώσεων '' Μαρτύρων του Ιεχωβά''


Ἐγκύκλιος 72 . Περὶ ἐκδηλώσεων «Μαρτύρων τοῦ Ἰεχωβᾶ»
Πρωτ. 336
Ἀριθμ. Διεκπ. 219
Ἐν Σπάτοις, τῇ 30ῇ Μαρτίου 2012
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 72A

Πρὸς
Τοὺς Εὐσεβεῖς Χριστιανοὺς
Τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

 

 

 

 

 
Ἀγαπητοί μου Χριστιανοί,

Μέσα στὴν ἱερὴ ἐκκλησιαστικὴ περίοδο τῆς Ἁγίας Τεσσαρακοστῆς ποὺ διανύουμε καὶ τὴν κατανυκτικὴ ἀτμόσφαιρά της, κατὰ τὴν ὁποία ἡ Ἐκκλησία μας καλλιεργεῖ τὴν μετάνοια, τὴν προσευχή, τὴν κατάνυξη, μὲ τὶς ἱερὲς ἀκολουθίες, τὴν ὑμνολογία καὶ τὰ ἀναγνώσματά της, ποὺ σκοπὸ ἔχουν νὰ μᾶς κάνουν μετόχους τῆς Ἀναστάσιμης ἐμπειρίας της, ἀντιμετωπίζουμε τοὺς κινδύνους, τὶς ἐκτροπὲς καὶ τὶς προκλήσεις ὅσων σκόπιμα, μεθοδευμένα καὶ ἐπίμονα ἐπιχειροῦν νὰ μᾶς ἐκτρέψουν ἀπὸ αὐτὴν τὴν προσπάθεια καὶ πορεία.

Περισσότερα:

Το Πάσχα, τα εμβλήματα και τα τεχνάσματα της εταιρείας «Σκοπιά»

Πρωτ. Βασιλείου  Α. Γεωργόπουλου, Λέκτορος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ

Συνηθισμένη πρακτική καί τακτική τῆς ἑταιρείας Σκοπιά εἶναι ἡ ἀπόρριψη κάθε χριστιανικῆς ἑορτῆς ἤ ἡ κακοποίηση καί διαστρέβλωση τοῦ θεολογικοῦ περιεχομένου της. Ἀπό τήν πρακτική αὐτή δέν ἐξαιρέθηκε οὔτε ἡ ἑορτή τοῦ Πάσχα, πού τήν ἀπέρριψαν καθώς ἀρνοῦνται τήν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ. Ἀντιθέτως, οἱ Μάρτυρες τοῦ Ἰεχωβᾶ γιορτάζουν στή θέση τοῦ Πάσχα«τήν τήρηση τῆς Ἀνάμνησης τοῦ θανάτου τοῦ Ἰησοῦ»1.

Περισσότερα:

Ανησυχεί ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς για τη δράση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά»

Με Ποιμαντορική Εγκύκλιο για τη δράση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» εκφράζει την ανησυχία του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Ο Μητροπολίτης, αφού διαπιστώνει προκλητική κινητικότητα και δραστηριότητα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» καλεί τους πιστούς να μείνουν άγρυπνοι στις επιθέσεις τους. Ο κ. Κοσμάς μάλιστα κάνει ένα βήμα ακόμη και απευθυνόμενους στους πιστούς σημειώνει χαρακτηριστικά «Μη μείνετε όμως, μόνο στη δική σας άρνηση. Αγωνισθείτε να ενημερωθούν όλοι οι Χριστιανοί μας, όπου κι αν βρίσκονται, για να μην παραπλανηθούν και παρασυρθούν και πλησιάσουν στις χιλιαστικές συνάξεις»

Περισσότερα:

Αποκομμένο μέλος των "Μαρτύρων του Ιεχωβά" αποπειράθηκε να δηλητηριάσει οικογένεια Χιλιαστών.

Την κοινότητα των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά», στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας, έχει συγκλονίσει η υπόθεση απόπειρας δηλητηρίασης αξιωματούχου της οργάνωσης και της οικογένειας του, από αποκομμένο μέλος της εταιρείας «Σκοπιά».
Τα περίεργα γεγονότα, κατά τα οποία εκχυνόταν δηλητήριο σε φαγητά και κουτιά με γάλα και χυμό  που υπήρχαν σε ψυγείο, απεκαλύφθησαν μετά που το θύμα εγκατέστησε κρυφή κάμερα στην κουζίνα του και βιντεογράφησε  τον αντίζηλο του εν δράσει.

Περισσότερα:

Έντονη προσηλυτιστική δραστηριότητα Ιεχωβάδων στην περιοχή της Φλώρινας (2)


Στους δρόμους βγήκαν οι πιστοί της εταιρείας «Σκοπιά» σε όλες τις πόλεις της Ελεύθερης Κύπρου, προσκαλώντας τους Ορθοδόξους Χριστιανούς αλλά και τους ξένους που διαμένουν στον τόπο μας, να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις τους τον Απρίλιο, «για το θάνατο του Ιησού».
Από το διαδίκτυο «αλιεύσαμε» την παρακάτω είδηση που αφορά τη Φλώρινα και την εκεί δραστηριότητα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Περισσότερα:

Δικαστήριο απορρίπτει την ένσταση Χιλιαστών γονέων για τη μη χορήγηση αίματος στο τρίχρονο παιδί τους (2)

Είναι γνωστό ότι η εταιρία «Σκοπιά» εξαναγκάζει τους οπαδούς της να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους. Όπως ο πατήρ Αντώνιος Αλεβιζόπουλος αναφέρει στο βιβλίο του «Μάρτυρες του Ιεχωβά και Ορθοδοξία» οι  οπαδοί της οργάνωσης  παρερμηνεύοντας το χωρίο «να απέχετε από αίματος Πραξ. ιε’ 29, «θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρωπίνων πλασμάτων ακόμη και μικρών παιδιών που δεν μπορούν να εκφράσουν τη βούληση τους μη δεχόμενοι την πρακτική της μετάγγισης αίματος».

Περισσότερα:

Μάρτυρας Ιεχωβά φυλακίζεται για κακοποίηση αγοριών

_38130971_abuser300.jpgΟ  James Barratt 45χρόνων, παντρεμένος με δύο παιδιά, πρεσβύτερος, μάρτυρας του Ιεχωβά έχει φυλακιστεί για κακοποίηση παιδιών.

Βρέθηκε ένοχος,  για άπρεπη – άσεμνη επίθεση σε δύο έφηβους οι οποίοι τον εμπιστεύονταν. (μελετούσαν την Βίβλο και τους συμβούλευε)

Στο δικαστήριο φάνηκε ότι ο Barratt, είχε κακοποιήσει συστηματικά δύο προηγούμενα μέλη της κοινότητάς του κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10χρόνων.

O Barratt, ένας φίλος των οικογενειών των αγοριών, χρησιμοποίησε τα μαθήματα της Βίβλου και την παροχή συμβουλών ως ευκαιρία να επιτεθεί άσεμνα στους έφηβους.

Περισσότερα:

Η υπόθεση των Μαρτύρων του Ιεχωβά απειλεί κάθε θρησκεία (2)

Μερικές λατρείες θαυμάζονται γενικά ακόμη και από ανθρώπους οι οποίοι δεν συμμερίζονται τα δόγματα τους. Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά δεν ανήκουν σε αυτές. Για αυτό ακριβώς τον λόγο παρέχουν ένα εξαιρετικό τεστ για την αφοσίωση μίας χώρας στην θρησκευτική ελευθερία. Η απόφαση του δικαστηρίου της Μόσχας στις 26 Μαρτίου να απαγορεύσει τις δραστηριότητες των Μαρτύρων στην πρωτεύουσα είναι μία μακροπρόθεσμη απειλή για οποιαδήποτε άλλη θρησκεία στην Ρωσία η οποία παίρνει τα δόγματα της στα σοβαρά.

Περισσότερα:

Η Διάλυση των Μαρτύρων του Ιεχωβά τίθεται σε εφαρμογή (2)

Watchtower

Το Δικαστήριο της Μόσχας, ασχολήθηκε στις 16 Ιουνίου 2004, με την έφεση που υπέβαλε η «Εταιρεία Σκοπιά των Μαρτύρων του Ιεχωβά» Μόσχας. Η οργάνωση είχε ζητήσει την απόρριψη της απόφασης της 26ης Μαρτίου 2004, την οποία είχε εκδώσει το περιφερειακό Δικαστήριο του Βορείου διοικητικού τομέα. Οι Δικηγόροι των «Μαρτύρων του Ιεχωβά», υπέβαλαν ένα μεγάλο κατάλογο από έγγραφα τα οποία κατά την γνώμη τους αποδείκνυαν ότι το Δικαστήριο του Golovinsky δεν γνώριζε τα πραγματικά γεγονότα της υπόθεσης.

Περισσότερα:

Η Ρωσία Απαγορέυει Θρησκευτική Ομάδα (3)

watch_tower_cover.jpg

Ρωσικό Δικαστήριο απαγόρευσε τις δραστηριότητες των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στη Μόσχα, εντείνοντας τη δραστηριότητα ενάντια σε αυτό που οι αρχές θεωρούν «ολοκληρωτικές λατρείες». Η απόφαση προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, με εκπρόσωπο του να πιέζει τη Ρωσική κυβέρνηση να τιμήσει τις δεσμεύσεις της, σεβόμενη το δικαίωμα όλων των ανθρώπων για θρησκευτική ελευθερία.

Περισσότερα:

Saturday the 22nd. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©