Πατέρας κακοποιούσε και άφηνε νηστικά τα πέντε παιδιά του

Print
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018

Φρίκη στον Άγιο Δημήτριο Ελλάδος

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά είναι αβάπτιστα και έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα. Ο πατέρας τα έβαζε να διαλογίζονται μαζί του καθώς ανήκει σε μια παράξενη θρησκεία.

Στιγμές φρίκης ζούσαν τα πέντε  ανήλικα παιδιά μιας οικογένειας στον Άγιο Δημήτριο Ελλάδας. Ο πατέρας των παιδιών τα κακοποιούσε, τα άφηνε νηστικά και τα έβαζε να διαλογίζονται. Μετά από εισαγγελική παρέμβαση ο πατέρας συνελήφθη και τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία. Η μητέρα έχει εξαφανιστεί καθώς φοβάται μη συλληφθεί.

Τα τελευταία έξι χρόνια, η οικογένεια έχει μετακομίσει στον Άγιο Δημήτριο και σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά ζούσαν σε άθλιες συνθήκες. Στην αρχή έμεναν σε ένα τροχόσπιτο σε χωράφι ιδιοκτησίας του πατέρα και αργότερα μετακόμισαν σε μια μονοκατοικία. 

Τα τέσσερα αγόρια και το ένα κορίτσι, ηλικίας 9 έως 17 ετών, ήταν υποχρεωμένα να διαλογίζονται, να σκάβουν χωρίς λόγο το χωράφι με τα χέρια και να μην τρέφονται σωστά. Η μητέρα δεν εργαζόταν και σύμφωνα με τους γείτονες η ίδια και ο άνδρας της είχαν αρνηθεί θέση στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. 

Τα παιδιά δεν είχαν φίλους από τη γειτονιά ή το Σχολείο. Δεν μπορούσαν να βγουν να παίξουν ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές με άλλους ανθρώπους. Οι γείτονες περιγράφουν τον πατέρα ως έναν αντικοινωνικό και κλειστό τύπο και πολλές φορές οι ίδιοι έδιναν κρυφά φαγητό στα παιδιά ή χρήματα. 

Η οικογένεια ζούσε σ' ένα σπίτι χωρίς θέρμανση και για να ζεσταθούν είχαν φτιάξει μια αυτοσχέδια ξυλόσομπα από θερμοσίφωνα στην οποία έκαιγαν ό,τι ξύλα μάζευαν τα παιδιά από το δρόμο. Αρκετές φορές ο πατέρας ανάγκαζε όλα τα μέλη της οικογένειας να πίνουν νερό από το πηγάδι που είχε το χωράφι και να κάνουν μπάνιο με αυτό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παιδιά είναι αβάπτιστα και έχουν αρχαιοελληνικά ονόματα. Ο πατέρας τα έβαζε να διαλογίζονται μαζί του καθώς ανήκει σε μια παράξενη θρησκεία.

Η αποκάλυψη του νέου αυτού περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, έγινε όταν τα δύο μεγαλύτερα αγόρια της οικογένειας, αποκάλυψαν την κατάσταση στην οποία ζούσαν στη διευθύντρια του Σχολείου τους. 

Πριν από μια εβδομάδα σε διαπληκτισμό τα δύο παιδιά είπαν στον πατέρα τους ότι θα τον κλείσουν στη φυλακή μη αντέχοντας άλλο τη βία και την καταπίεση. Η απειλή αυτή τον εξόργισε ακόμα περισσότερο και τους απείλησε μ' ένα μαχαίρι ότι θα τους σκοτώσει όλους και μετά θ' αυτοκτονήσει. 

Η σκηνή αυτή ήταν που ξεχείλισε το ποτήρι και έκανε τα αγόρια να φύγουν από το σπίτι και να βρουν καταφύγιο στο Σχολείο τους. Η διευθύντρια στο άκουσμα των λεγομένων τους κάλεσε την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου και την Αστυνομία. Ο πατέρας μετά από εισαγγελική παρέμβαση συνελήφθη και αυτή τη στιγμή είναι έγκλειστος στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου. 

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500202721

Tuesday the 17th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©