Ποινή κάθειρξης δύο ετών σε Καναδό για την πώληση υποτιθέμενου «θαυματουργικού τονωτικού» το οποίο προωθείται από διαδικτυακή «εκκλησία»

Print
Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2018

Ο Στάνλυ Νόβακ (Stanley Nowak) είναι ο πρώτος άνθρωπος που καταδικάστηκε αφού βρέθηκε ένοχος για τη διαφήμιση, συσκευασία και πώληση του λεγόμενου «θαυματουργικού μεταλλικού τονωτικού» (Miracle Mineral Solution), ενός αμφιλεγόμενου διαλύματος το οποίο κυκλοφορεί ως θεραπεία για μια ποικιλία ασθενειών συμπεριλαμβανομένων του AIDS, του καρκίνου και του αυτισμού.

Ο ηλικίας 67 ετών άνδρας από την επαρχία Νέα Κολούμπια του Καναδά, παραδέχτηκε ενοχή σε 17 κατηγορίες παραβίασης του νόμου περί Προστασίας των καταναλωτών και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δύο ετών.

Οι Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Καναδά, είχαν προειδοποιήσει για τους κινδύνους του αποκαλούμενου «Θαυματουργικού Μεταλλικού Διαλύματος» εδώ και χρόνια. Το ΘΜΔ (MMS) περιέχει χλωριώδες νάτριο, χημικό που χρησιμοποιείται κυρίως ως παράγοντας λεύκανσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων και απολυμαντικό (η γνωστή χλωρίνη).

Σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις του Καναδικού Υπουργείου Υγείας, η κατανάλωση του εν λόγω προϊόντος μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως δηλητηρίαση, νεφρική ανεπάρκεια και βλάβη στα ερυθρά αιμοσφαίρια.

Το δηλητηριώδες διάλυμα προωθείται από τη λεγόμενη «Εκκλησία Γένεσις 2» (που έχει την έδρα της στη Δομινικανή Δημοκρατία), η οποία απαριθμεί το MMS ως συστατικό των «μυστηρίων» της και ισχυρίζεται ότι όταν το χλωριώδες νάτριο αραιώνεται με νερό, μπορεί να θεραπεύσει πολλές από τις ασθένειες που υπάρχουν σήμερα στον κόσμο.

Ο ιστοτόπος της αυτοκαλούμενης «εκκλησίας» ισχυρίζεται ότι έχει 3,000 μέλη σε 135 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά.

Ιδρυτής της αυτόκλητης «εκκλησίας» «Γένεσις 2 για Υγεία και Θεραπεία» (“Genesis II Church of Health and Healing”), είναι ο Jim Humble, πρώην Σαηεντολόγος. Ο ίδιος αυτοαποκαλείται ως ο «αρχαίος θεός από το Γαλαξία Ανδρομέδα, που στάλθηκε στη γη για να σώσει την ανθρωπότητα.

https://www.cbc.ca/news/canada/calgary/stanley-nowak-conviction-mms-genesis-2-church-1.4924288?fbclid=IwAR2czL1SyxKA2zBhdA6CsfAS98CjiPhaa-0OQL0cyhr9QhCC9AhOfuv_O4o

Monday the 17th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©