Παιδιά σκλάβοι σε θρησκευτική σέκτα

Print
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

«Ιδιόρρυθμη θρησκευτική ομάδα», όπως χαρακτηρίστηκε, κρατούσε παιδιά ηλικίας κάτω των 9 ετών ως σκλάβους, αναγκάζοντάς τα να εργάζονται σε ψαραγορές προκειμένου να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητες του ομίλου, δήλωσαν οι αρχές της κομητείας Cumberland στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ.

Οι αρχές συνέλαβαν τέσσερα μέλη της ομάδας, στο πλαίσιο 11μηνης έρευνας και έχουν εκκρεμή εντάλματα για άλλα έξι.

Η ομάδα ζει σε οικισμό στην πόλη Godwin, γνωστό ως ράντσο του McCollum και διατηρεί τουλάχιστον τρεις ψαραγορές, καθώς και κινητές ψησταριές σε άλλες πόλεις. Αρκετοί πρώην κάτοικοι κατέθεσαν στις αρχές, ότι τα παιδιά των μελών εξαναγκάζονται να εργάζονται πλήρες ωράριο στις ψαραγορές, με ελάχιστη έως καθόλου αμοιβή, μεταφέροντας βαριά κιβώτια, διατηρώντας τα ψάρια σε πάγο, κόβοντας και καθαρίζοντας ψάρια, καθώς επίσης κατασκευάζοντας και διατηρώντας τις κινητές ψησταριές μετά το κλείσιμο των ψαραγορών.

Δημοσίευμα της εφημερίδας ‘The Fayetteville Observer’ αναφέρει ότι στο ράντσο, ο McCollum, αρχηγός και πάστορας της θρησκευτικής ομάδας, αποκαλείται «μεγάλος απόστολος» (“chief apostle”). Οι αρχές υποστηρίζουν ότι, ο McCollum απειλούσε τα παιδιά με φυσικές τιμωρίες και στέρηση τροφής αν αρνούνταν να εργαστούν.

Στα παιδιά δεν παρεχόταν καμία εκπαίδευση, αν και μέλος της ομάδας είχε εφασφαλίσει συμμετοχή τους σε διαδικτυακά εκπαιδευτικά προγράμματα, δίνοντας ψευδή στοιχεία και λαμβάνοντας οικονομικά οφέλη.

«ανακαλύψαμε ότι ορισμένοι από τους κατηγορούμενους είχαν θυματοποιηθεί πριν από χρόνια», δήλωσε ο Sean Swain, εκπρόσωπος του γραφείου του τοπικού Σερίφη. «Δεν έχουν φύγει ποτέ απ’ αυτό το ράντζο και τώρα τα παιδιά τους είναι θύματα δεύτερης γενιάς».

Οι ερευνητές δεν είναι σίγουροι για τον αριθμό των εμπλεκομένων παιδιών στην πάροδο του χρόνου, επειδή ο McCollum έκανε «εκστρατείες» - θρησκευτικές τελετές σε σκηνές (tent revivals) σε όλη τη χώρα και έφερε παιδιά και ενήλικες από παντού.

http://www.wral.com/authorities-cumberland-religious-group-held-children-as-slaves/17247958/

Saturday the 16th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©