Η γαλαζοαίματη ηθοποιός Catherine Oxenberg αγωνίζεται ν’ αποσπάσει την κόρη της από τα πλοκάμια ψυχοσέκτας που σφραγίζει (brands) τις γυναίκες – μέλη με καυτό σίδερο…

Print
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017

Ο Keith Raniere, ηγέτης της ομάδας Nxivm, έχει κατηγορηθεί από πρώην μέλη για κακοποίηση, εξαπάτηση και χειραγώγηση των γυναικών οπαδών του, τις οποίες παράλληλα προτρέπει να ακολουθούν δίαιτες λιμοκτονίας. 

Η μεγαλύτερη κόρη της Πριγκίπισσας Ελισάβετ της Γιουγκοσλαβίας και πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Δυναστεία», Κάθριν Όξμπεργκ μίλησε για τον αγώνα που κάνει για να ελευθερώσει την κόρη της Ίντια από μυστική σέκτα ("cult") η οποία, όπως ισχυρίζεται, την έχει υποβάλει σε πλύση εγκεφάλου (has brainwashed her). 

Ο Keith Raniere, αρχηγός της οργάνωσης NXIVM

Η Όξμπεργκ ανέφερε ότι, η 26 χρόνων κόρη της έχει εμπλακεί στα ενδότερα της ομάδας Nxivm, την οποία ο ιδρυτής της Keith Raniere περιγράφει ως πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης, το οποίο θα εγκαινιάσει το επόμενο στάδιο εξέλιξης του ανθρωπίνου είδους…

Η Όξμπεργκ απεκάλυψε ότι αρχικά ήταν δική της ιδέα να συμμετάσχουν σε κάποιο σεμινάριο της Nxivm (Νέξιουμ), το 2011.

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό  People, (25, Οκτ. 2017) δήλωσε ότι πολύ γρήγορα βρήκε την ομάδα «περίεργη και ανατριχιαστική» ("weird and creepy") αλλά, η κόρη της απολάμβανε τη συμμετοχή της εκεί και προχωρούσε συνεχώς όλο και πιο βαθιά.

Η 56 χρόνων ηθοποιός συμπλήρωσε ότι η Ίντια άρχισε να προσελκύει φίλους της στην οργάνωση και να ξοδεύει όλα τα χρήματά της για να παρακολουθεί σεμινάρια, προσθέντοντας ότι η κόρη της είχε γίνει «πετσί και κόκκαλο» λόγω της αυστηρής δίαιτας που της επέβαλε η ομάδα.

Αργότερα, η Ίντια μετακόμισε στο Άλμπανυ, πρωτεύουσα της Νέας Υόρκης, για να είναι πιο κοντά στα κεντρικά γραφεία της ομάδας, αλλά, όπως παραδέχθηκε η Όξμπεργκ, δεν ήθελε να παρέμβει στη ζωή της κόρης της.

Αισθάνθηκε όμως υποχρεωμένη να μιλήσει, όταν πρώην μέλος - η Bonnie Piesse – ισχυρίστηκε ότι η Ίντια είχε προσχωρήσει σε μια «μυστική αδελφότητα», τα μέλη της οποίας σφραγίζονται (are branded) με τα αρχικά του Raniere…

«Σώσε την κόρη σου!!», την προέτρεψε

Η Όξμπεργκ μίλησε ανοικτά εναντίον της οργάνωσης λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση έκθεσης στην εφημερίδα The New York Times, στις 17 Οκτωβρίου 2017, σχετικά με τις πρακτικές της ομάδας, με βάση μαρτυρίες πρώην μελών.

Η Sarah Edmondson – θύμα των πρακτικών της οργάνωσης – αποκαλύπτει την ουλή από το μαρκάρισμα (her branding) (Φωτο: Ruth Fremson/The New York Times)

http://www.independent.co.uk/news/world/americas/catherine-oxenberg-dynasty-actress-daughter-cult-nxivm-rescue-struggle-brands-members-india-oxenberg-a8023051.html

Thursday the 13th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©