Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ "ΚΟΒΕΙ" ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) καταργεί τις ομοιοπαθητικές θεραπείες και τη συνταγογράφηση των σκευασμάτων τους. Οι λόγοι αφορούν τη χαμηλή αποτελεσματικότητα τους, τη δυσανάλογη σχέση κόστους - αποτελεσματικότητας και την προσπάθεια να εξοικονομηθούν για τη δημόσια υγεία περί τα 190 εκατ. λίρες τον χρόνο. Τελικά, υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για την ομοιοπαθητική; 

Περισσότερα:

Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία τάσσεται κατά της ομοιοπαθητικής

Του Βαγγέλη Πρατικάκη

«Αντιβαίνει στην επιστήμη»

Λίγους μήνες μετά τις νέες αμερικανικές συστάσεις για τα ομοιοπαθητικά προϊόντα, η Ρωσική Ακαδημία Επιστημών γίνεται ο τελευταίος επιστημονικός φορέας που κρίνει την ομοιοπαθητική αναποτελεσματική και αντεπιστημονική.

Περισσότερα:

Τι γράφει το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής Ιατρικής των ΗΠΑ για την ομοιοπαθητική

Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου και τον εικονικό κόσμο του facebook κυκλοφορούν άρθρα που προτρέπουν το κόσμο να σταματήσουν τον εμβολιασμό και τις συμβατικές μεθόδους θεραπείας για χάριν διαφόρων ματζουνιών και ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

Περισσότερα:

Σήμανση ότι δεν είναι αποτελεσματικά θα πρέπει να φέρουν τα ομοιοπαθητικά φάρμακα στην Αμερική αποφάσισε η κυβέρνηση

Του Andrew Buncombe

Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος

Με κυβερνητική εντολή, τα ομοιοπαθητικά σκευάσματα στην Αμερική θα πρέπει να φέρουν σήμανση ότι η αποτελεσματικότητά τους δεν είναι εγγυημένη.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ αξίωσε όπως οι παραγωγοί ομοιοπαθητικών «φαρμάκων» αναφέρουν στις ετικέτες τους ότι αυτά δεν είναι αποτελεσματικά! (they do not work)

Περισσότερα:

ΕΝΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΩΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

Με έκπληξη, χωρίς να οφείλει το κράτος να προβεί σε μία τέτοια ενέργεια, πληροφορηθήκαμε την από 18 Μαΐου 2016 προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να αναγνωριστεί επίσημα η ομοιοπαθητική από το Ελληνικό κράτος. Για τον σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ενδεκαμελής επιτροπή, η οποία θα συντάξει την σχετική προς το Υπουργείο πρόταση στην οποία θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και η απαιτούμενη εκπαίδευση στην ημεδαπή και αλλοδαπή για τη λήψη της ειδικεύσεως στην ομοιοπαθητική. Σημειωτέον ότι τα μέλη της ως άνω επιτροπής αποτελούνται από ιατρούς και ένα φαρμακοποιό, οι οποίοι προέρχονται από τον χώρο της ομοιοπαθητικής[1].

Περισσότερα:

Χαροκαμένος πατέρας μηνύει ομοιοπαθητικό ο οποίος ισχυριζόταν ότι θα θεράπευε τον καρκίνο του γιου του με βιταμίνες

Του Will Worley

April 13, 2016 

Ο Χουλιάν Ροδρίρες (Julián Rodríguez) καταγγέλλει ότι ο καρκινοπαθής γιος του είχε «πεισθεί» ν’ απορρίψει τη συμβατική ιατρική και να υποβληθεί στις λεγόμενες «εναλλακτικές θεραπείες». (APETP)
 
Ο Ισπανός πατέρας έχει καταθέσει μήνυση στο Δικαστήριο, εναντίον ομοιοπαθητικού, με την κατηγορία ότι έλεγε στο γιο του ότι ο καρκίνος του μπορούσε να θεραπευτεί με «μύκητες και αλκοόλ» (“fungi and alcohol").
 
Ο Μάριο Ροδρίρες, γιος του Χουλιάν Ροδρίρες, πέθανε αφού απέρριψε τις συμβουλές των γιατρών και κατέφυγε στις λεγόμενες  εναλλακτικές «θεραπείες» γι’ αντιμετώπιση της λευχαιμίας από την οποία έπασχε.

Περισσότερα:

ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΙOΠΑΘΗΤΙΚΗ "ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ"

 ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ

    Ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια της Ισπανίας σταμάτησε το ομοιοπαθητικό του πρόγραμμα λόγω «έλλειψης επιστημονικής βάσης». 

Εκπρόσωπος από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης επιβεβαίωσε πως η σειρά μαθημάτων διεκόπη για τρεις βασικούς λόγους.

Πρώτον: Το πρότεινε η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου λόγω της αμφιβολίας που υπάρχει στην επιστημονική κοινότητα.

Περισσότερα:

Κορυφαίος επιστήμονας κατά της ομοιοπαθητικής: «Δεν είναι πιο αποτελεσματική από ένα φάρμακο placebo» υποστηρίζει

Ως «θεραπευτικό αδιέξοδο» χαρακτηρίζει την ομοιοπαθητική κορυφαίος επιστήμονας ο οποίος πραγματοποίησε συστηματική έρευνα προκειμένου να αποδείξει κατά πόσο είναι πιο αποτελεσματική στην καταπολέμηση ασθενειών από ένα φάρμακο placebo (εικονικό φάρμακο), όπως μεταδίδει η Independent.

Περισσότερα:

Η Ομοιοπαθητική «θα μπορούσε να μπει στη μαύρη λίστα»

Οι υπουργοί στη Βρετανία εξετάζουν εάν η ομοιοπαθητική θα πρέπει να μπει σε μια μαύρη λίστα θεραπειών από παθολόγους στην Αγγλία και να απαγορευτεί η συνταγογράφηση.

Σύμφωνα με το BBC, η αμφιλεγόμενη πρακτική βασίζεται στην αρχή ότι «τα όμοια θεραπεύονται με όμοια», αλλά οι επικριτές λένε ότι χορηγούνται στους ασθενείς άχρηστα χάπια ζάχαρης.

Περισσότερα:

Γερμανία: Πήγαν για ομοιοπαθητική αλλά τους έδωσαν LSD!

Την πιθανότητα να κρύβεται μια αίρεση πίσω από περίεργη υπόθεση με ναρκωτικά στη γερμανική πόλη Χάντελο, εξετάζουν τώρα οι αρχές.

Περισσότερα:

Wednesday the 21st. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©