Έρευνα για την παιδική κακοποίηση στην εταιρεία «Σκοπιά» (των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά»)

Print
Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» στη Βρετανία αντιμετωπίζουν την πιθανότητα ανεξάρτητης διερεύνησης των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στους κόλπους της οργάνωσής τους.

Η κυβερνητική επιτροπή «Ανεξάρτητη Έρευνα για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών» (The Independent Inquiry into Child Sexual Abuse - IICSA), η οποία διερευνά το βαθμό στον οποίο τα διάφορα ιδρύματα στην Αγγλία και Ουαλία απέτυχαν να προστατεύσουν τα παιδιά από κακοποίηση, δήλωσε ότι προτίθεται να ξεκινήσει ξεχωριστή έρευνα για τη θρησκευτική αυτή οργάνωση, ύστερα από «σημαντικό αριθμό» καταγγελιών εναντίον της.

Πιστεύεται, ότι τόσο Βουλευτές όσο και πολίτες, έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τη σέκτα (sic) και ενώ η ομάδα ερευνητών αρνήθηκε μέχρι στιγμής να δώσει ακριβή αριθμό των καταγγελιών, δικηγόρος που εκπροσωπεί τα θύματα κακοποίησης, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian, ότι αυτά ανέρχονται σε χιλιάδες.

«Οι ‘Μάρτυρες του Ιεχωβά’ αρνούνται ν’ αναγνωρίσουν το θέμα της παιδικής κακοποίησης στους κόλπους της οργάνωσής τους ή να δημιουργήσουν ισχυρές διαδικασίες διασφάλισης της προστασίας των παιδιών», δήλωσε η Kathleen Hallisey, από το δικηγορικό γραφείο Bolt Burdon Kemp. «Η έρευνα της IICSA, αποτελεί ευκαιρία για την επιτροπή να επιφέρει πραγματική αλλαγή σ’ ένα οργανισμό που αρνείται ν’ αποκαλύψει την παιδική κακοποίηση και να προστατέψει τα παιδιά», κατέληξε.

Όπως ανέφεραν πολλές πηγές στην εφημερίδα The Guardian, η εταιρεία Σκοπιά των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» επιβάλλει στα θύματα παιδικής κακοποίησης να μην καταγγέλλουν την υπόθεσή τους στην αστυνομία, ενώ όσοι το έχουν κάνει αντιμετωπίζουν την απειλή εξοστρακισμού ή «αποκοπής» τους από την οργάνωση, που έχει σαν συνέπεια την αποξένωση από την οικογένεια και τους φίλους τους.

 http://www.theweek.co.uk/92180/jehovah-s-witnesses-face-possible-child-sex-abuse-inquiry

Thursday the 13th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©