Νέα υπόθεση παιδικής κακοποίησης στους κόλπους των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» ταράζει τη βρετανική κοινωνία

Print
Δευτέρα, 31 Ιουλίου 2017

Υπόθεση παιδεραστίας ταλανίζει την οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Μάντσεστερ εδώ και 3 χρόνια, όταν το 2014 η τοπική Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων, έφερε στο φως καταγγελίες για παιδική σεξουαλική κακοποίηση από υψηλά ιστάμενο στέλεχος της «Σκοπιάς» σε βάρος ανηλίκων μελών της αίρεσης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, πέραν από την ίδια τη σεξουαλική κακοποίηση των ανηλίκων, σκάνδαλο για την τοπική κοινωνία αποτελεί και ο τρόπος που η οργάνωση των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» χειρίστηκε το ζήτημα.

Η Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων καταγγέλλει ότι τα θύματα του καταδικασμένου στο παρελθόν παιδόφιλου, Jonathan Rose, υποχρεώθηκαν να τον αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο και ν’ απαντήσουν ενώπιόν του ερωτήσεις σχετικά με την κακοποίησή τους (μάλιστα, μερικές εξ αυτών τις έθεσε ο ίδιος), ενώ ένα από τα ανήλικα θύματα χαρακτηρίστηκε εκδικητικά «ταραχοποιό στοιχείο» και κατηγορήθηκε ότι χρηματίστηκε για να προβεί στις καταγγελίες.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το 2014, όταν η Επιτροπή Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Manchester, κατέθεσε επίσημη ερώτηση στην εταιρεία «Σκοπιά» της περιοχής, έπειτα από αναφορές ότι νεαρές γυναίκες που είχαν κακοποιηθεί στο παρελθόν από τον Rose, έναν ηλικιωμένο ο οποίος φυλακίστηκε για σεξουαλική παιδική κακοποίηση το 2013, αναγκάστηκαν να τον αντιμετωπίσουν ξανά όταν επέστρεψε στην κοινότητα των «Μαρτύρων του Ιεχωβά» μετά την αποφυλάκισή του.

Επιπλέον η Επιτροπή, ξεκίνησε έρευνα για το ρόλο που διαδραματίζει η Watch Tower Bible and Tract Society of Great Britain (WTBTS), η φιλανθρωπική (!!!) οργάνωση που επιβλέπει τις λεγόμενες «Εκκλησίες των Μαρτύρων του Ιεχωβά» στο Ηνωμένο Βασίλειο και πιστεύεται από τους ανακριτές ότι έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που χειρίζονται τις καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης εντός της κοινότητας.

Η WTBTS δήλωσε ότι δεν ήταν σε γνώση της οι καταγγελίες σχετικά με τον Rose, όμως οι ανακριτές διαπίστωσαν πως η οργάνωση δεν παρείχε ολοκληρωμένες και ακριβείς απαντήσεις.

Από: huffingtonpost.gr

Προσαρμογή: Παγκύπρια Ένωση Γονέων

Tuesday the 19th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©