Η Λία Ριμίνι αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο της Σαηεντολογίας

Print
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018

Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος

Ένας μεγάλος αριθμός πρωτοκλασάτων ηθοποιών του Χόλυγουντ, έχουν ενταχθεί στην αυτοαποκαλούμενη «εκκλησία» της Σαηεντολογίας, για την οποία οι απόψεις διίστανται. Πρόκειται για θρησκεία ή καταστροφική λατρεία – σέκτα (cult);

Αφού εγκατέλειψε την οργάνωση το 2013, κατέθεσε με γλαφυρότητα τα αισθήματά της στο βιβλίο της «Η ταραχοποιός: Επιβιώνοντας από το Χόλυγουντ και τη Σαηεντολογία ("Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology") και αποκαλύπτει:

«Μου πήρε έξι χρόνια να φύγω…

«Φοβόμουν και η Σαηεντολογία ήταν το μόνο που γνώριζα. Και δεν μπορούσα πλέον να είμαι μέλος μιας οργάνωσης που κακοποιούσε τα μέλη της, τους έλεγε ψέματα για το που πήγαιναν τα χρήματα που έδιναν… και στη συνέχεια κατέτρεχε τα πρώην μέλη της. Στη Σαηεντολογία υπάρχει μια πολιτική, αν κάποιος τολμήσει να μιλήσει, τον καταστρέφουν. Και απλά δεν μπορούσα να αποτελώ μέρος μιας οργάνωσης που έκανε αυτά στους ανθρώπους».

Όταν βρήκε το κουράγιο να φύγει, δήλωσε: «Είχα πολύ θυμό μέσα μου. Η Σαηεντολογία απορροφούσε όλη την καθημερινότητά μου. Πολλές ώρες την ημέρα, κάθε μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα. Πέραν του ότι κοστίζει πολλά χρήματα για να είσαι Σαηεντολόγος, το τίμημα για όσους εντάσσονται στον ‘κλήρο’ της ‘εκκλησίας’ είναι πολύ βαρύ…».

«Η Σαηεντολογία λειτουργεί σαν επιχείρηση. Προπληρώνεις πανάκριβα τα πάντα. Δίνεις όλα σου τα χρήματα για τη ‘θρησκεία’ σου… . Όταν έφυγα, μπορούσα επιτέλους να έχω ελεύθερο χρόνο. Ξαναβρήκα την προσωπική μου ελευθερία και ζωή. Μπορούσα πλέον ελεύθερα να αποφασίζω τι ήθελα να πιστεύω. Ήμουν ελεύθερη να αποφασίζω ποιούς ήθελα για φίλους μου. Ήμουν ελεύθερη να ξοδεύω τα χρήματά μου για την οικογένειά μου και για τη δική μου ζωή και να εξασφαλίσω το μέλλον του παιδιού μου παρέχοντάς του εκπαίδευση...

Εν τω μεταξύ, η Ρεμίνι συνεχίζει τις αποκαλυπτικές τηλεοπτικές εκπομπές για τη Σαηεντολογία ενώ εκατοντάδες τηλεθεατές θέτουν συνεχώς οδυνηρά ερωτήματα όπως, γιατί η οργάνωση αυτή εξακολουθεί ν’ απολαμβάνει αφορολόγητο καθεστώς, τί κάνει το FBI, η τοπική αστυνομία, το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων;;;».

Σε μία από αυτές της εκπομπές, η Ρεμίνι μαζί με τον Μάικ Ρίντερ θα ξεσκεπάσουν επίσης το πραγματικό πρόσωπο της Οργάνωσης των λεγομένων «Μαρτύρων του Ιεχωβά» η οποία, σύμφωνα με τις οδυνηρές μαρτυρίες πρώην μελών παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τη Σαηεντολογία.

https://www.iol.co.za/entertainment/tv/leah-remini-on-her-shaken-faith-in-church-of-scientology-18189175

http://www.ppu.org.cy/index.php/en/22-heresies/scientology.html

Monday the 17th. Joomla 2.5 Templates. Copyright © 2012. Παγκύπρια Ένωση Γονέων. | Developed by Logosnet.cy.net
Copyright 2012

©